Biden se întâlneşte cu lideri din Congres pe tema deblocării ajutorului destinat Ucrainei şi Israelului

S.B.
Internaţional / 17 ianuarie

Biden se întâlneşte cu lideri din Congres pe tema deblocării ajutorului destinat Ucrainei şi Israelului

Preşedintele american Joe Biden se întâlneşte miercuri la Casa Albă cu lideri republicani şi democraţi din Congres, pe tema cererii sale - blocate de luni de zile - a unui ajutor suplimentar destinat Ucrainei şi Israelului, a anunţat o purtătoare de cuvânt a preşedinţiei, informează news.ro.

Preşedintele democrat îi primeşte pe liderul majorităţii democrate din Senat Chuck Schumer şi pe "speakerul" republican al Camerei Reprezentanţilor Mike Johnson, dar şi pe alţi şefi ai unor grupuri şi preşedinţi ai unor Comisii.

Această cerere de asistenţă - care prevede totodată fonduri în vederea unei consolidări a frontierei cu Mexicul - "trebuie să fie o prioritate a Congesului", a subliniat marţi, într-o conferinţă de presă o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Joe Biden cere în total 100 de miliarde de euro pentru a continua asistenţa militară a Ucrainei şi Israelului, în vederea susţinerii Taiwanului şi consolidării mijloacelor Poliţiei Frontierei şi Imigraţiei.

Fără un vot pozitiv în Congres, Statele Unite, primul susţinător al Kievului, nu vor putea să-i furnizeze nici echipament militar şi nici asistenţă economică.

Asistenţa americană destinată Ucrainei anunţată la 27 decembrie, a fost "ultima, nu există alta în pregătire", a anunţat marţi alt purtător de cuvânt al Executivului, al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC), John Kirby.

Karine Jean-Pierre estimează că negocierile cu privire la imigraţia de la frontiera cu Mexicul se îndreaptă în "direcţia bună".

Republicanii au transfromat o înăsprire a politicii migraţiei într-o condiţie a susţinerii lor a unor ajutoare suplimentare destinate Ucrainei, iar cei mai radicali republicani cer încetarea acestei asistenţe.

Acest subiect este delicat pentru Joe Biden, care se află în campanie în vederea obţinerii celui de-al doilea mandat.

Joe Biden a promis mai multă "umanitate" decât predecesorul său republican Donald Trump faţă de imigranţii de la frontiera cu Mexicul.

Asistenţa militară americană este vitală pentru Kiev, însă în Statele Unite, la fel ca în alte părţi, riscul unei "oboseli" creşte, în contextul în care Război din Ucraina pare că se află în impas.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marţi Occidentului, la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, să continue să-l susţină împotriva "predatorului" Vladimir Putin.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Indubitabil jocul politic si militar Occidental este extrem de bine etapizat . Ca un facut (evident planul se vede cu usurinta )Rusia este oprita in Ucraina .SUA si-a facut partea ei de intelegere si pe masura ce pe alte fronturi SUA isi dezvolta cu precizie loviturile directionate catre sustinatorii Rusiei si Chinei (Iran ,Organizatiile teroriste )totul devine de inteles .UE isi preia partea sa de atributii si va lasa SUA sa isi redirectioneze fortele militare catre Pacific acolo unde un NATO 2 a luat deja fiinta .Germania a anuntat suma oferita Ucrainei pentru anul 2024 cum dealfel o va face si UE Orban nemaifiind in masura sa se impotriveasca .Ungaria fie accepta fie i se va refuza votul .Franta deja merge „en fanfare ”la Kiev iar Romania isi creste substantial ajutorul oferit Ucrainei .Intreg jociul mondial este cu mult prea mare pentru Rusia ce nu poate face fata situatiei .Sumele de bani prevazute inca de la inceput de catre Putin s-au terminat .PIB Rusiei este cu mult prea mic pentru un razboi atit de mare .Trump este ca si invins .In Ohio participarea la vot a cetatenilor, aflati pe listele republicanilor ,a fost doar de 15 procente din care „ cu chiu cu vai ” Trump a cistigat jumatate .In New Hampshire Trump nu va cistiga nici macar 35 de procente iar prezenta va fi si acolo foarte scazuta .Deja UE se pozitioneaza anti Trump ceea ce va influenta decisiv rezultatul alegerilor din 2024 .UE este marea cistigatoare a tot ceea ce se intimpla acum in lume .Pina si XI cere cu disperare un acord cu UE .

    1. O asemenea mare prostie de mult nu am mai citit.Este comparabil cu stirea ca o gospodina ucraineana a doborat o drona ruseasca cu un borcan de muraturi.Penibil total!

      „Citeva bănci chineze de stat au comandat revizuiri ale afacerilor lor cu clienți ruși și vor rupe legăturile cu entitățile ruse sancționate și cu entități cu legături cu industria rusă de apărare” s-au prins si chinezii cum cad rachetele lor alea de eludeaza legile fizicii . Macar in rezervoarele rachetelor chinezersti s-a gasit multa apa ca doar combustibilul a fost vindut la negru .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb