Activul net al Fondului Oamenilor de Afaceri (fostul Fond Mutual al Oamenilor de Afaceri), administrat de "Safi Invest", a crescut cu 23,31% în primul semestru al anului în curs, faţă de activul raportat la sfîrşitul anului 2003. Deşi în primul semestru din 2004 FOA a realizat vînzări importante de acţiuni, în special cele aparţinînd "Băncii Transilvania", valoarea portofoliului său alcătuit din asemenea titluri s-a apreciat. O contribuţie importantă au avut-o tot acţiunile "Băncii Transilvania". Dacă la sfîrşitul anului trecut acestea erau înregistrate în portofoliul fondului la valoarea de 4.646,29 lei/acţiune, la 30 iunie ele ajunseseră la 6.659,73 lei/acţiune. Tot în primul semestru al anului, FOA a participat la majorarea de capital realizată de bancă, alocînd suma de 7,8 miliarde de lei. Un alt motiv pentru care ponderea acţiunilor cotate a crescut, după cum se arată într-un raport al companiei, este acela că acţiunile societăţii de asigurări "Ardaf", aflate în posesia fondului, au fost transferate de la categoria "nelistate" la categoria "listate", o dată cu cotarea acestora pe piaţa Rasdaq.
Fondul Oamenilor de Afaceri deţine 45,18% din activ în acţiuni cotate şi 24,16% în titluri necotate. Lichidităţile reprezintă 29,61% din activ, din care depozitele bancare deţin o pondere de 26,23%. Conform raportului societăţii de administrare, fondul are un grad de risc mediu.
Fondul Mutual al Oamenilor de Afaceri s-a prăbuşit în 1996. Soluţia pentru despăgubirea investitorilor FMOA a fost găsită abia în anul 1999, respectiv transformarea fondului într-unul de tip închis, urmată de schimbarea denumirii şi listarea acestuia pe Rasdaq. Măsura a fost contestată de investitori încă de atunci, în prezent ei adresîndu-se Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Ultima valoare a unui titlu FMOA cotat la sfîrşitul anului 1999 era de 27.141 lei, iar pe piaţa Rasdaq, după patru ani, preţul a ajuns la 23.000 lei/acţiune.
La momentul prăbuşirii FMOA, fondul avea 200.000 de acţionari, dintre care au mai rămas în jur de 97.000. Restul şi-au preschimbat certificatele de investitor în acţiuni "Elvila" sau bunuri acordate de societatea "Elvila", cum ar fi produse electrocasnice şi mobilă. Alţii şi-au răscumpărat o parte din bani în rate, prin intermediul "Bankcoop".