BILANŢUL ANULUI TRECUT: Bursele din India au avut mai multe oferte publice decât NYSE şi LSE

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 ianuarie 2007

Bursele din India au avut mai multe oferte publice decât NYSE şi LSE

Potrivit unui studiu "Ernst and Young", numărul ofertelor publice iniţiale lansate la bursele din India (NSE şi BSE) depăşeşte numărul ofertelor lansate la New York Stock Exchange (NYSE) sau London Stock Exchange (LSE). India a atras 4% din ofertele publice iniţiale lansate la nivel mondial în perioada ianuarie-noiembrie 2006, în vreme ce la NYSE au fost lansate doar 3% din aceste oferte. Alternative Investment Market din Londra este lider în materie, cu 11%.

După sumele obţinute prin ofertele mai sus menţionate, India a atras 3% din totalul global, arată studiul citat. Analiza notează că atât în privinţa numărului ofertelor publice iniţiale lansate, cât şi a capitalului obţinut, India se situează pe locul al optulea la nivel mondial. La rândul său, Coreea de Sud este bine poziţionată, ocupând locul al zecelea. China şi Hong Kong-ul sunt în fruntea clasamentului în privinţa capitalului obţinut, urmându-le (pe poziţia a doua) SUA. În schimb, Statele Unite ale Americii deţin poziţia de lider în privinţa totalului ofertelor - cu 188 de oferte pe toate pieţele americane, urmate fiind de Japonia, cu 166.

Hong Kong Stock Exchange a atras 17% din capitalul obţinut la nivel global, iar London Stock Exchange - 15%. New York Stock Exchange a atras doar 11%.

R Balachander, director asociat al "Ernst and Young" India, declară: "În 2007 aşteptăm să mergem şi mai departe, chiar să dublăm sumele obţinute în urma ofertelor publice iniţiale lansate pe bursele din ţara noastră".

Până în noiembrie 2006, au fost lansate 69 de oferte iniţiale în India. În această perioadă, pe plan internaţional au avut loc 1.559 de oferte.

Preşedinţii companiilor din China, marii câştigători ai boom-ului bursier local

În 2006, preşedinţii companiilor din China au fost marii câştigători ai boom-ului bursier local, primii 50 deţinând aproape 40 de miliarde de yuani (5,1 miliarde de dolari) în acţiuni, informează presa chineză. În medie, cei mai importanţi conducători ai companiilor din China au beneficiat de o majorare a portofoliului bursier peste cifra record de 500 de milioane de yuani (61 milioane de dolari). Fenomenul se explică prin reformele recente asupra pieţelor bursiere chinezeşti, mai ales reforma aplicată acţiunilor deţinute de stat. După o stagnare de cinci ani, bursa din Shanghai a încheiat anul 2006 la niveluri record. Conform unui cen­tru de cercetare de pe lângă guvernul chinez, tendinţa de creş­tere se va menţine în 2007, cu o creştere estimată de 20%.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb