Bilanţul tragediei din club Colectiv a ajuns la 51 de morţi

Ioana Dogaru
Miscellanea / 11 noiembrie 2015

Bilanţul tragediei din club Colectiv a ajuns la 51 de morţi

Actualizare 21:40

Bilanţul victimelor din club ''Colectiv'' a ajuns la 51, în urma decesului persoanei transportate astăzi în Franţa, transmit televiziunile de ştiri.

Potrivit acestora, este vorba despre basistul trupei Goodbye to Gravity, Alexandru Pascu, cel care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală. Acesta a murit pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19:30.

(S.A.)

------------

Actualizare 13:48 Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii pentru pacienţii răniţi în clubul Colectiv

Guvernul a adoptat, miercuri, o hotărâre de suplimentare a bugetului Ministerului Sănătăţii cu 26,3 milioane de lei pentru asigurarea tratamentului, serviciilor medicale şi recuperarea persoanelor rănite în incendiul de la club Colectiv, aflate în spitalele din Bucureşti, informează un comunicat al Guvernului remis redacţiei.

''Măsurile vizează alocarea de fonduri spitalelor din Bucureşti care tratează pacienţi afectaţi de incendiul din 30 octombrie. Pentru asigurarea tratamentului adecvat persoanelor internate în spitalele din Bucureşti, Guvernul a suplimentat, printr-o hotărâre, bugetul Ministerului Sănătăţii cu suma de 26,3 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară", se precizează în comunicat.

Potrivit comunicatului, banii alocaţi suplimentar vor fi destinaţi celor 10 spitale din Bucureşti în care se află răniţii.

''Banii alocaţi suplimentar vor fi destinaţi unităţilor sanitare implicate în tratarea persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv: Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central 'Dr. Carol Davila', Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sfântul Ioan', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Sf. Pantelimon', Spitalul Clinic de Urgenţă 'Bagdasar Arseni', Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arşi'', informează Guvernul.

Potrivit sursei citate, acordarea acestor fonduri este necesară având în vedere că majoritatea pacienţilor rămaşi internaţi sunt în stare critică, gravă, cu arsuri pe corp şi leziuni pulmonare grave.

''Tratarea acestor persoane este un proces complex, care necesită materiale sanitare speciale, alimentaţie parenterală pe o perioadă lungă durată. De asemenea, tratamentul complicaţiilor, inerente în asemenea situaţii, este unul complex, fiind necesare fonduri suplimentare'', arată Guvernul.

(I.D.)

--------------------

Incendiul din Colectiv a mai făcut o victimă: un tânăr internat într-un spital din Marea Britanie a murit azi, din cauza arsurilor de gradul II şi III, transmit televiziunile de ştiri. Numărul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns la 50.

Un număr de 76 de persoane rănite în incendiul din club Colectiv sunt internate marţi în unităţile medicale bucureştene, dintre acestea 24 în stare critică şi gravă, a informat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat de presă.

Aeronava de tip C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române care transferă spre Germania două paciente din Colectiv a decolat marţi seară de la Baza 90.

Pacientele vor fi asistate pe timpul zborului de o echipă medicală coordonată de SMURD şi sprijinită de medici şi personal de specialitate din MApN.

Potrivit secretarului de stat în MAI Raed Arafat, ambele paciente sunt în stare gravă, intubate, cu arsuri importante de căi respiratorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb