Bill Gates este, pentru al 14-lea an consecutiv, cel mai bogat american

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 septembrie 2007

Bill Gates este, pentru al 14-lea an consecutiv, cel mai bogat american

În fruntea clasamentului Forbes privind cei mai mari bogătaşi ai Americii se află, pentru al 14-lea an consecutiv, co-fondatorul gigantului "Microsoft" Corp., Bill Gates.

Gates, în vârstă de 51 de ani, are o avere netă de 59 de miliarde de dolari. Îi urmează Warren Buffett, 77 de ani, preşedintele - director executiv al "Berkshire Hathaway" Inc., cu o avere de 52 de miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes, care îi cuprinde pe cei mai bogaţi 400 de americani, şi-a modificat, pentru prima dată în istorie, condiţiile de "intrare". Astfel, un american are nevoie de o avere mai mare de un miliard de dolari ca să poa­tă intra în clasamentul realizat de revista Forbes. Conform ediţiei din acest an, este nevoie de o avere de minimum 1,3 miliarde dolari pentru a fi inclus în topul Forbes, cu 300 de milioane de dolari mai mult faţă de anul trecut. Ca urmare a acestei creşteri, aproximativ 82 de miliardari americani nu au reuşit să intre în clasament.

Jumătate din cei 45 de nou intraţi în topul Forbes sunt patroni de fonduri de investiţii. Steven Cohen de la "SAC Capital Advisors" LLC este cel mai bogat manager al unui fond de investiţii, cu o avere de 6,8 miliarde de dolari. Acesta ocupă locul 47 în topul Forbes.

Revenind la primele cinci poziţii, precizăm că Sheldon Adelson, 74 de ani, director executiv al "Las Vegas Sands" Corp., ocupă locul trei, cu o avere de 28 de miliarde de dolari. Directorul executiv al "Oracle" Corp., Larry Ellison, 63 de ani, deţine locul patru, cu 26 de miliarde de dolari, iar co-fondatorii "Google" Inc., Sergey Brin şi Larry Page, se situează pe locul al cincilea, cu câte 18 miliarde de dolari fiecare. Brin şi Page, ambii având 34 de ani, i-au luat locul lui Paul Allen, co-fondator al "Microsoft", care a coborât pe poziţia a 11-a, cu o avere de 16,8 miliarde de dolari.

Kirk Kerkorian, în vârstă de 90 de ani, ocupă locul al şaptelea, faţă de 26 în ediţia trecută, averea sa cifrându-se la 18 miliarde de dolari. Acestuia îi urmează fondatorul "Dell" Inc., Michael Dell (42 de ani), cu 17,2 miliarde de dolari.

Cel mai tânăr miliardar inclus în topul Forbes este John Arnold, 33 de ani, care s-a clasat pe locul 317, cu o avere de 1,5 miliarde de dolari. Lis­ta numără 39 de femei. Cea mai bogată dintre acestea este Abigail Johnson, pe poziţia 17, cu o avere de 15 miliarde de dolari. Familia Johnson controlează "Fidelity Invest­ments", cel mai mare fond mutual de investiţii din lume. Vedeta de televiziune Oprah Winfrey deţine locul 165, cu 2,5 miliarde de dolari.

De precizat că 50 de persoane care au figurat anul trecut în clasamentul Forbes au părăsit lista anul acesta. Este vorba, printre alţii, de directorul executiv al lanţului de cafenele "Starbucks" Corp., Howard Schultz.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb