Binance Research: Capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 8,6% în luna mai

F.D.
Piaţa de Capital / 21 iunie

Binance Research: Capitalizarea totală a pieţei a crescut cu 8,6% în luna mai

După o lună tumultoasă, pieţele criptografice şi-au revenit în mai, închizând luna cu o creştere de 8,6% a capitalizării totale de piaţă. Aprobarea preliminară a ETF-urilor ETH la vedere de către Comisia pentru valori mobiliare şi burse din SUA (SEC) şi adoptarea Legii privind inovaţia financiară şi tehnologia pentru secolul XXI (FIT21) de către Camera Reprezentanţilor din SUA au fost două evoluţii majore din punct de vedere al reglementărilor care au contribuit la această redresare la nivelul pieţei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Aceste evenimente au avut loc în contextul campaniilor politice din SUA, candidaţii discutând despre viziunile lor cu privire la criptomonede. În cele din urmă, ETF-urile BTC la vedere au înregistrat intrări nete timp de 14 zile consecutive, contribuind la performanţa generală pozitivă a pieţei.

Toate monedele din top zece după capitalizarea de piaţă au încheiat luna cu creşteri de preţ. Solana a fost moneda care a avut cea mai puternică performanţă din mai, preţul său crescând cu 33,9%, deoarece valoarea totală blocată (TVL) în DeFi a crescut cu 33,4% până la 4,84 miliarde de dolari, în timp ce volumele lunare de tranzacţionare DEX on-chain au ajuns la 31,2 miliarde de dolari. Acest lucru a fost determinat în mare parte de performanţa puternică a memecoin-urilor de pe Solana, cum ar fi BONK şi WIF.

ETH a pornit o redresare puternică ce a culminat cu aprobarea neaşteptată de către SEC a ETF-urilor ETH la vedere, preţul său crescând cu 26,8% în cursul lunii. Aprobarea a venit pe 23 mai şi a marcat o victorie notabilă pentru industrie, consolidând performanţa puternică a lui Ether şi declanşând o redresare la nivelul pieţei. TON, a treia moneda cu cea mai bună performanţă din lună, a înregistrat o creştere a preţului de 24,2%, în timp ce valoarea totală blocată (TVL) în DeFi a continuat să atingă maxime istorice, crescând cu 227,8% în cursul lunii pentru a ajunge la 326 de milioane de dolari.

Urmând redresarea lui ETH, memecoin-urile ERC-20 au cunoscut şi ele o creştere a preţului, DOGE şi SHIB crescând cu 19,9% şi, respectiv, 11,4% în cursul lunii. Între timp, AVAX a crescut cu un respectabil 12,4%, iar BTC a crescut cu 12,2%, deoarece ETF-urile BTC la vedere au înregistrat intrări nete timp de 14 zile consecutive. În concordanţă cu tendinţele mai largi ale pieţei, XRP, BNB şi ADA au experimentat creşteri mai modeste, de 6,1%, 5,6% şi, respectiv, 4,7%.

Finanţe descentralizate (DeFi)

Reflectând revenirea mai largă a pieţei, valoarea totală blocată (TVL) în DeFi a înregistrat o creştere în mai, cu un câştig lunar de 21,7%. Printre cele mai importante zece blockchain-uri, câştigătorii notabili au fost Merlin, TON şi Solana, înregistrând creşteri lunare de 183%, 135% şi, respectiv, 36%. Mai multe proiecte de protocoale emergente - anume Pendle Finance, Athena, Morpho şi Polymarket - care acoperă diverse pieţe DeFi considerate revoluţionare, cum ar fi derivatele ratelor dobânzii, împrumuturile modulare, stablecoin-urile cu randament şi predicţiile, au experimentat toate o creştere notabilă în mai, atingând niveluri record ale valorii totale blocate (TVL).

Token-uri non-fungibile (NFT)

Spre deosebire de dinamica generală a industriei, piaţa NFT a înregistrat o scădere semnificativă în mai. Volumul total al vânzărilor, de 0,63 miliarde de dolari, a marcat o scădere de 41% faţă de aprilie. Deşi Ordinals a rămas colecţia de top în funcţie de volumul vânzărilor, aceasta a înregistrat o scădere de 71% în cursul lunii. Alte colecţii de top, inclusiv NodeMonkes, Crypto Punks şi Bored Ape Yacht Club, au cunoscut, de asemenea, scăderi semnificative ale volumelor de vânzări.

Această performanţă redusă a fost observată pe principalele blockchain-uri, volumele de vânzări ale NFT-urilor scăzând considerabil. În special, Bitcoin a înregistrat o scădere notabilă, de la 602 milioane de dolari la 194 de milioane de dolari în mai - 68%. Cu toate acestea, au existat şi aspecte pozitive, Fantasy Top, lansat pe 1 mai, reuşind să contracareze tendinţa negativă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb