Biofarm îşi va dubla capacitatea de producţie şi vrea să dezvolte exporturile

F. A.
Companii / 3 noiembrie 2013

Biofarm îşi va dubla capacitatea de producţie şi va intra pe noi arii terapeutice, odată cu relocarea în 2015 în noua fabrică, aflată în construcţie, şi se va concentra pe dezvoltarea exporturilor, potrivit Mediafax.

Dănuţ Vasile, directorul general al producătorului de medicamente, a declarat: "Vrem să ne relocăm şi construim în zona industrială (zona Gara Căţelu spre autostrada Soarelui din Capitală - n.r.) o facilitate nouă. Este finalizată în proporţie de 40-50%, respectiv depozitele sunt terminate şi puse în funcţiune, clădirea de producţie va fi terminată la sfârşitul acestui an. În 2014 şi în 2015 vom începe partea specifică, adică echipamente şi tehnologie. Este o relocare cu mixare de echipamente, cele de aici (din vechea unitate - n.r.) care sunt mai performante şi vom cumpăra şi echipamente noi".

Investiţia în acest proiect este de maxim 13-14 milioane euro, din fonduri proprii, din care au fost cheltuiţi deja 7 milioane de euro, precizează sursa citată.

Noua unitate de producţie va avea o suprafaţă de 3.800 metri pătraţi, iar depozitele ocupă 2.500 de metri pătraţi, terenul pe care se construieşte fiind proprietatea producătorului, mai arată Mediafax.

Biofarm exportă în Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Serbia, Kazahstan şi Ungaria şi urmează să intre în Cehia şi Slovacia.

Pe piaţa locală, în contextul unei creşteri medii a pieţei farmaceutice din România de 10,33% între 2010-2012, Biofarm a avut un indice mediu de creştere de 16,77% în perioada menţionată. Dănuţ Vasile estimează că producătorul îşi va menţine şi în următorii ani ritmul de creştere de peste 10%, menţionează aceeaşi sursă.

Săptămâna trecută, acţionariatului Biofarm s-a schimbat, după ce SIF Oltenia a vândut pachetul de 315 milioane de acţiuni, pentru 96,075 milioane lei, către SIF Muntenia, controlată indirect de SIF Banat-Crişana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb