BIRCHALL, LA BRATISLAVA:  "Este necesară o întărire a profilului strategic al Politicii Europene de Vecinătate, al Parteneriatului Estic"

Laura Boico
Politică / 5 septembrie 2016

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor, Ana Birchall, a susţinut, la Bratislava, importanţa Parteneriatului Estic şi a Politicii de Vecinătate în general pentru viitorul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Ţinând cont de complexitatea actualului context de securitate din vecinătatea Uniunii, în special dacă ne raportăm la vecinătatea estică şi, în mod particular, la regiunea Mării Negre, este necesară, astăzi mai mult ca oricând, o întărire a profilului strategic al Politicii Europene de Vecinătate şi, implicit, al Parteneriatului Estic. Politica de extindere s-a dovedit unul dintre proiectele de succes ale Uniunii Europene, motiv pentru care cred că este important să sprijinim în continuare parcursul european al statelor incluse în Parteneriatul Estic, cu precădere al celor mai avansate pe calea reformelor democratice, respectiv Republica Moldova, Georgia şi Ucraina", a declarat Ana Birchall la "Conferinţa interparlamentară privind politica externă şi de securitate comună (PESC) şi politica de securitate şi apărare comună (PSAC)", care a avut loc la Bratislava, Slovacia, în perioada 2-4 septembrie.

Conform sursei citate, Birchall a susţinut, în cadrul conferinţei, necesitatea intensificării contactelor UE cu statele din vecinătatea sa, precum şi îmbunătăţirea şi diversificarea formelor de cooperare, atât în dimensiunea sudică, cât mai ales în cea estică a Politicii de Vecinătate.

Ea a subliniat importanţa capacităţii de adaptare a Uniunii Europene atât la provocările convenţionale, cât mai ales la ameninţările asimetrice, arătând că securitatea cibernetică reprezintă unul dintre cele mai importante domenii în care este nevoie de îmbunătăţirea politicilor şi a cooperării la nivel european, cu NATO şi ONU.

"Statele candidate la aderarea la Uniunea Europeană din această zonă trebuie să beneficieze de întregul sprijin din partea statelor membre şi a instituţiilor europene, astfel încât să demonstrăm încă o dată caracterul ireversibil al parcursului european al acestora, împreună cu reformele democratice întreprinse", a declarat Birchall.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a avut, cu ocazia conferinţei, o serie de întrevederi bilaterale, între care şi cu ministrul de Externe al Slovaciei, Miroslav Lajcak, în cadrul căreia s-a discutat în special despre situaţia Directivei 96/71/CE privind detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii. Slovacia se află printre statele care, alături de România, au adoptat avize motivate privind modificarea directivei.

"Referitor la acest aspect, domnul ministru şi-a exprimat acordul şi aprecierea faţă de eforturile întreprinse de Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor în vederea transmiterii unei scrisori comune prin care să învederăm Comisiei Europene surprinderea şi insatisfacţia faţă de decizia CE de a nu ţine cont de punctul de vedere al celor 11 parlamente", a precizat Ana Birchall.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb