BIS: Băncile centrale au adoptat măsuri de întărire a reglementării şi supervizării industriei bancare

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 8 septembrie 2009

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown: "A decide acum că este timpul să se revină în urmă şi să se renunţe la măsurile excepţionale ar fi, în opinia mea, o gravă eroare".

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown: "A decide acum că este timpul să se revină în urmă şi să se renunţe la măsurile excepţionale ar fi, în opinia mea, o gravă eroare".

Guvernatorii principalelor bănci centrale au ajuns la un acord privind adoptarea unor măsuri de întărire a reglementării şi supervizării industriei bancare, ca urmare a crizei financiare, transmite AFP.

"Măsurile ar trebui să reducă "substanţial" probabilitatea şi severitatea presiunii economice şi financiare", se arată într-o declaraţie a BIS - Banca Reglementelor Internaţionale, cu sediul la Basel, Elveţia.

"Acordurile stabilite între principalele 27 de state ale lumii sunt esenţiale deoarece reglementează noi standarde pentru reglementarea sistemului bancar şi a supervizării la nivel global", a afirmat Jean-Claude Trichet, preşedintele Băncii Central Europene, care a prezidat reuniunea.

S-a solicitat autorităţilor naţionale de supervizare să se asigure că plata sau compensaţiile pentru bancherii comerciali au legătură cu performanţele pe termen lung şi atitudinea prudentă faţă de riscuri.

Guvernatorii principalelor bănci centrale au cerut majorarea "Tier 1", Indicele de adecvare a capitalului de rang I, un indicator al solvabilităţii unei bănci, instituţiile financiare comerciale devenind astfel mai "trans­parente, consecvente şi calitative".

"Se va cere băncilor să ia rapid măsuri pentru majorarea calităţii şi nivelului capitalului la noile standarde, dar într-un mod care promovează stabilitatea sistemelor bancare naţionale şi a economiei extinse", se arată într-o declaraţie a BIS - Banca Reglementelor Internaţionale.

Reuniunea guvernatorilor vine după întâlnirea miniştrolor de Finanţe ai G20 de la Londra, unde s-a ajuns la un compromis referitor la remunerarea bancherilor şi măsurile adoptate pentru ieşirea din criză.

Premierul Marii Britanii, Gordon Brown, a atras atenţia în legătură cu pericolul sistării premature a măsurilor de relansare, iniţiate în vederea contracarării crizei economice globale, estimând că acest lucru "va fi o gravă eroare".

Oficialul britanic a solicitat statelor să nu se grăbească să pună capăt măsurilor de urgenţă care au mobilizat mijloace financiare enorme. "A decide acum că este timpul să se revină în urmă şi să se renunţe la măsurile excepţionale ar fi, în opinia mea, o gravă eroare", a afirmat Brown.

În discursul său premierul britanic a reiterat îndemnul la adoptarea de noi reguli privind bonusurile bancherilor, exprimându-şi satisfacţia în legătură cu unitatea dintre Marea Britanie, Franţa şi Germania pe marginea acestui subiect, în pofida aparenţelor privind existenţa unor divergenţe între cele trei ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb