Bitcoin rămâne deasupra pragului de la 7.000 de dolari

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 mai 2019

Bitcoin rămâne deasupra pragului de la 7.000 de dolari

Salt de peste 90%, de la începutul anului

Ieri, la închiderea ediţiei, Bitcoin se tranzacţiona la circa 7.750 de dolari

Actualizare Bitcoin îşi extinde raliul la peste 8.000 de dolari

Raliul dezvoltat recent de Bitcoin continuă peste pragul de 8.000 de dolari, notează CoinDesk, adăugând că ieri, preţul celei mai importante criptovalute din lume a urcat până la un maxim de 8.195 de dolari, la exchange-ul Coinbase, marcând o creştere de 17,4% sau 1.214 dolari în timpul ultimei sesiuni încheiate de tranzacţionare.

----

Bitcoin a sărit peste pragul de 7.000 de dolari, într-o continuare a revenirii uimitoare a cotaţiei din acest an, no­tează CNBC, subliniind că, duminică, moneda virtuală a urcat aproape de 7.600 dolari, potrivit site-ului de specialitate CoinDesk.

"De atunci cotaţia a mai scăzut, dar încă se menţine deasupra nivelului de la 7.000 de dolari", arată CNBC, care adaugă: "Se marchează astfel încă o mişcare ascendentă pentru cea mai valoroasă criptomonedă din lume, care a urcat cu aproape 90%, de la începutul anului".

Potrivit Marketwatch, există patru potenţiale motive care pot explica creşterea Bitcoin din ultima perioadă.

Argumentul tehnic

O primă explicaţie este de natură tehnică, în condiţiile în care, în raliul recent dezvoltat, Bitcoin a depăşit niveluri de preţ importante.

"Indiferent dacă ne referim la rezis­tenţa de la 4.000 de dolari, la pragul psihologic de la 5.000 de dolari sau la anumiţi indicatori cheie de timp momentum (n.r. de implus), perspectiva tehnică s-a schimbat de la maxime în scădere la maxime în creştere", notează Marketwatch.

În opinia lui Rob Sluymer de la Fundstrat Global Advisors, configuraţiile tehnice pe termen lung descrise de Bitcoin continuă să indice un nou ciclu de creştere.

"Cu Bitcoin înapoi la banda de rezis­tenţă din apropierea pragului de la 6.000 de dolari (pe care a străpuns-o vineri), similar cu locul în care criptomoneda se afla în al doilea trimestru din 2015, un pullback (n.r. retragere) nu ar fi deloc suprinzător. Totuşi, mai degrabă decât să vândă, încurajăm investitorii să rămână concentraţi pe configuraţia de tip bottom (n.r. ce indică o zonă de minim) care se dezvoltă pe un termen mai lung", a spus Rob Sluymer.

Mai mult decât atât, Bitcoin a depăşit media mobilă de 200 de zile iar, în data de 23 aprilie, când media mobilă de 50 de zile a depăşit-o pe cea de 200 de zile, activul digital a format "crucea de aur", subliniind impulsul ascendent al cotaţiei.

Argumentul adopţiei de către mase

"Probabil, cea mai mare miză pentru Bitcoin este să-i facă pe oameni să-l folosească. Fie ca mijloc de păs­trare a valorii, fie ca mijloc de schimb, activele digitale s-au luptat pentru a atrage atenţia, în special din partea investitorilor instituţionali", notează Marketwatch.

Dar, un sondaj realizat recent de Fidelity, arată că acest lucru se schimbă încet. Potrvit managerului de active din Boston, aproape jumătate dintre investitorii instituţionali consideră că activele digitale pot juca un rol în portofoliul lor, în timp ce 22% deţin deja o formă de monedă digitală.

"Am observat creştere şi adopţie constantă în industrie, iar preţurile încep să se alinieze utilizării Bitcoin", a declarat Mati Greenspan, analist senior la eToro, citat de Marketwatch.

Se schimbă sentimentul?

Este pentru prima dată după o perioadă de timp când preţul monedei Bitcoin ignoră veştile rele, menţionează aceeaşi sursă, adăugând că ştirile negative precum furturi şi disfuncţio­nalităţi ale exchange-urilor, sau folosirea criptomonedelor pentru activităţi ilicite au revenit în prim plan.

"Faptul că ştirile legate de Binance au fost ignorate vorbeşte de la sine. Adăugaţi dezastrul de la Bitfinex şi puteţi vedea că sentimentul investitorilor cunoaşte într-adevăr o îmbunătăţire", a adăugat Greenspan pentru Marketwatch.

Binance, unul dintre cele mai mari exchange-uri de criptomonede din lume, a anunţat, săptămâna trecută, că hackerii au furat Bitcoin în valoare de peste 40 de milioane de dolari, iar în data de 26 aprilie, procurorul general al New York-ului, a acuzat exchange- urile Bitfinex şi Tether că au acoperit pierderi de 850 milioane de dolari.

Se renunţă la aur?

În data de 1 mai, Grayscale Invest­ments, o filială a grupului Digital Currency Group, a demarat o campanie publicitară în care Bitcoin era promovat ca fiind un mijloc mai bun de păstrare a valorii în comparaţie cu aurul, pe baza unor argumente ca siguranţa superioară şi lipsa frontierelor, tot potrivit Marketwatch.

La o zi după lansarea campaniei, Consiliul Mondial al Aurului, a elaborat o altă explicaţie legată de motivul pentru care criptomonedele nu reprezintă un substitut pentru aur.

Adam Perlaky, manager de cercetare în domeniul investiţiilor în cadrul Consiliului a declarat: "Volatilitatea extremă a criptovalutelor, zilnică şi intra-day, perturbă utilizarea lor ca mijloc de schimb şi descurajează investiţiile strategice".

Dar, poate că anunţul i-a făcut pe unii să-şi reevalueze investiţiile în aur, notează Marketwatch, care adaugă că, în data de 7 mai, la numai şase zile după apariţia anunţului, Grayscale Bitcoin Trust, s-a situat în fruntea listei celor mai tranzacţionate acţiuni de la OTC Market Group.

Ieri, la ora 18:30, Bitcoin se tranzacţiona la circa 7.750 de dolari, potrivit bitcoin.com, în timp ce valoarea de piaţă a criptomonedei era de 136,79 miliarde de dolari, conform coinmarketcap.com

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb