Bittnet Group achiziţionează o participaţie de 20% în DataScript

S.B.
Piaţa de Capital / 28 iunie 2021

Bittnet Group achiziţionează o participaţie de 20% în DataScript

Bittnet (BNET) anunţă achiziţionarea a 20% din acţiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro de la Moore Academy CZ sro, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Aceasta este a doua tranzacţie transfrontalieră pentru Bittnet Group, care, în martie 2021, a anunţat achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata Group, un integrator IT&C cu prezenţă pe pieţele din Cehia şi Slovacia.

"Suntem încântaţi să anunţăm a doua achiziţie transfrontalieră din acest an şi, de asemenea, cea de-a doua tranzacţie cu partenerii noştri Moore din Cehia. Divizia de training a avut întotdeauna o importanţă strategică pentru noi, având în vedere că Bittnet a început ca o companie de training în IT. În contextul transformării digitale în curs de desfăşurare în întreaga lume, ne aşteptăm ca tot mai multe companii să investească în educaţie, precum şi în reconversia angajaţilor lor. Potrivit experţilor, aproximativ 40% din locurile de muncă existente vor dispărea până în 2030 din cauza digitalizării, în timp ce deficitul specialiştilor în domeniul IT&C va continua să se adâncească la nivelul UE în următorii ani. Acest context favorabil, asociat cu marje de profit atractive care pot fi realizate în activitatea de training în IT, precum şi colaborarea noastră de succes cu Moore Cehia au fost factorii determinanţi ai acestei tranzacţii. Suntem încrezători că această achiziţie va aduce multe beneficii Bittnet Group şi, cel mai important, acţionarilor noştri," a declarat Mihai Logofătu, cofondator Bittnet Group.

Valoarea tranzacţiei este de 275.000 euro. Mai mult, Bittnet va investi suplimentar 500.000 euro sub formă de împrumut în următorii 3 ani, pe baza proiectelor specifice de dezvoltare ale DataScript. Conform acordului de investiţii, începând cu 2021, DataScript va distribui dividende anuale într-o proporţie maximă de 50% din profit. În 2020, DataScript a realizat o cifră de afaceri de aproximativ 1 milion de euro şi EBITDA de 180.000 de euro.

DataScript are o experienţă de 13 ani pe piaţa din Cehia şi este unul dintre cele mai importante centre de training în IT din această ţară. Compania operează atât în segmentul de furnizare de servicii de training către clienţi corporativi, cât şi către persoane fizice, oferind cursuri în DevOps, RedHat şi curriculum-ul Amazon Web Services.

După finalizarea tranzacţiei, Bittnet Training, care este lider pe piaţa de training în IT românească şi are în prezent cea mai mare echipă de formatori IT din România, se va implica în transferul de cunoştinţe cu DataScript. Portofoliul de servicii al companiei este complementar cu cel al Bittnet Training, astfel încât sinergii importante pot fi realizate la nivel transfrontalier de către cele două companii. Certificările complementare ale centrului de training DataScript includ, printre altele: Red Hat Alliance Training Partner, Symantec Authorized Education Delivery Partner şi Veritas Authorized Training Partner.

DataScript face parte din grupul de consultanţă, audit şi tehnologie Moore Cehia, deţinut de Petr Kymlièka şi Radovan Hauk. Activitatea Grupul include consultanţă şi audit, precum şi servicii contabile, fiscale, juridice, de formare şi educaţionale, tehnologice şi ICT. În 2020, Moore Cehia a raportat o cifră de afaceri consolidată de aproximativ 20 de milioane de euro. Moore Cehia face parte din Moore Global, una dintre cele mai mari reţele internaţionale de audit şi consultanţă. După finalizarea tranzacţiei cu Bittnet Group, Moore va deţine 80% din acţiunile DataScript sro prin entitatea Moore Academy CZ sro.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ne asteptam la dividente cash de la BNET in urmatorii ani!Si la o crestere a valorii actiunii!

    Daca sunt desteptii cei la de BNET isi vor da seama ca asta e calea de crestere in RO!

    Dividente si optional ceva actiuni gratuite! 

    1. Pai intai sa faca profit, in plus trebuie sa participa cu bani la majorarea de capital de la SAFE. Ei se bazeaza mai mult pe majorarile de capiutal facute de ei sa mai atraga ceva cash sa-i tina in viata ca profitul se lasa asteptat.

      A cam apus steaua BNET. Sa vedem cine mai le da bani in conditiile in care mai sunt si alte companii care fac majorari fara cash si dau dividende bune. 

      sa ia exemplu de la TLV si TRP cum se fac majorarile de capital.

      daca vand actiunile safe, au cash :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb