Bittnet Group realizează o nouă tranzacţie în domeniul securităţii cibernetice

G.B
Piaţa de Capital / 14 decembrie 2021

 Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group

Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă semnarea unei noi tranzacţii în sectorul securităţii cibernetice prin achiziţionarea unei participaţii majoritare, de 74% în cadrul Global Resolution Experts (GRX), companie specializată în furnizarea de consultanţă în domeniul securităţii informaţionale, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Această tranzacţie marchează o nouă etapă majoră de dezvoltare a grupului nostru, deoarece odată cu această tranzacţie se naşte o nouă divizie în cadrul Bittnet Group, cea de securitate cibernetică. Expertiza din cadrul Dendrio, alături de investiţiile în ISEC din luna august a acestui an şi cea de acum în GRX formează cea mai extinsă echipă de servicii profesionale în sectorul securităţii cibernetice, cu peste 30 de specialişti care deţin peste 100 de certificări în acest domeniu. În 2021, cele trei entităţi - Dendrio, ISEC şi GRX au împreună venituri de peste 20 milioane de lei provenite din hardware, software şi servicii profesionale în securitate informaţională. Având în vedere şi investiţia noastră în Computer Learning Center, lider de piaţă în domeniul furnizării de servicii de instruire în securitate cibernetică, estimăm că din punctul de vedere al afacerii şi portofoliului de servicii, Bittnet Group este lider de piaţă în România în sectorul securităţii cibernetice. Prin urmare, în 2022, avem în plan lansarea unui nou brand dedicat acestui sector şi cu care ne propunem să fim prezenţi în Europa în următorii cinci ani," a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.

GRX a fost fondată în anul 2015 de antreprenorii români, Cristian Săndescu şi Mihnea Călin, cu misiunea de a oferi servicii profesionale şi personalizate în domeniul securităţii cibernetice către clienţi mari din România şi Uniunea Europeană. În acest timp, compania a ajuns la un număr de 20 de experţi recunoscuţi internaţional în piaţa de securitate, oferind servicii de audit şi consultanţă atât către industriile tradiţionale de banking, insurance, sector public, dar şi către startup-uri, datorită expertizei în tehnologiile de ultimă generaţie şi a practicilor DevSecOps. Ca urmare a semnării tranzacţiei, Bittnet Group va deţine 74% din GRX, în timp ce restul acţiunilor vor fi deţinute de către fondatorii companiei.

"Investiţia făcută de către grupul Bittnet în GRX consolidează eforturile noastre din ultimii ani şi ne permite inceperea unei etape de expansiune accelerată în următorii ani la nivel European, făcând posibilă scalarea competenţelor noastre către un număr din ce în ce mai mare de potenţiali clienţi, precum şi atragerea resurselor umane şi de capital necesare susţinerii acestei creşteri", a declarat Cristian Săndescu, cofondator GRX.

În 2022, Bittnet Group va lansa o entitate nouă formată din companiile ISEC şi GRX pentru domeniul securităţii cibernetice şi va continua să investească în dezvoltarea portofoliului de servicii şi expertiza acestei noi companii. Totodată, grupul îşi propune ca în cel de-al doilea semestru al anului să listeze noua entitate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. În acest sens, în primele trei luni din 2022, Bittnet Group va forma un Comitet Consultativ al noului brand, care va avea misiunea să sprijine conducerea în atingerea obiectivelor de business pentru perioada 2022-2026, potrivit sursei citate.

Noua entitate va furniza servicii în care deţine expertiză tehnică, precum audit de conformitate IT pentru diverse standarde, precum Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Naţională a României sau Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică - CERT-RO, servicii de teste de penetrare pentru aplicaţii web şi infrastructură IT pentru clienţi din România şi Uniunea Europeană şi servicii de proiectare, implementare şi mentenanţă pentru sisteme de management IT şi securitate informaţională. Totodată, compania, datorită specializărilor din cadrul echipelor va oferi servicii de proiectare a controalelor şi a sistemelor de securitate IT ce urmează a fi implementate, servicii de proiectare arhitectură soluţii tehnice de infrastructură IT privind integrarea sistemelor informatice financiare în Cloud Public şi servicii de proiectare arhitectură soluţii tehnice de infrastructură IT pentru implementarea sistemelor informatice în sectorul IT, dar fără participarea la implementarea respectivelor soluţii către beneficiarii finali.

Achiziţia GRX şi planurile de dezvoltare a noului brand din cadrul Bittnet Group au la bază potenţialul semnificativ de creştere al sectorului securităţii cibernetice. Conform diverselor analize publicate, atacurile cibernetice şi criminalitatea informatică sunt în prezent printre cele mai mari ameninţări la nivel global. În Europa, în ultimii ani, aceste atacuri au devenit tot mai dese şi mai complexe şi vor continua să crească în viitor. Sectoare critice, precum transporturile, energia, sănătatea şi finanţele îşi desfăşoară activitatea din ce în ce mai mult pe baza tehnologiilor digitale şi vor avea nevoie de soluţii de securitate cibernetică care să le protejeze când se vor lovi de astfel de situaţii. De asemenea, la nivelul UE vor fi realizate investiţii de 1,6 miliarde de euro prin programul Europa digitală pentru perioada 2021-2027 în proiecte de securitate cibernetică pentru administraţii publice, companii şi persoane fizice. Având în vedere toţi aceşti factori, Bittnet Group se aşteaptă ca solicitările în acest domeniu să crească într-un ritm alert în următorii ani, se arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. astia cumpara firme ca gospodinele legume pentru ghiveci

    de fapt ei au nevoie de firmele alea doar ca vehicul ca sa poate cere bani de la actionari-SOP,SOP,SOP 

    umfla zi de zi o gogoasa operationala desi ei nu puteau gestiona nici activitatea de pana acum=vezi rezultatle 

    au zeci de operatiuni pe care trebuie sa le deconteze cu actiuni,pe langa SOPurile lor 

    e fantastic de simplu sa vezi cum orice ban bagat in BNET se topeste cu zeci de procente semestrial 

    pierderile actionarilor sunt fara oprire,e un tavalug pentru ca zecile de milioane de actiuni SOP se vor vandute,dar nu le mai duce piata ca e fripta lumea 

    asa ca mai bin cu tot felul de patarde sa mai creeze ceva Bid 

    angajatii si managerii stiu cand urmeaza sa se anunte peste cateva luni majorare de capital si varsa actiunile in piata 

    au o jumatate de miliard de actiuni si mai urmeaza cateva sute de milioane pentru decontarea achizitiilor si SOP 

    tot ce spera ei este sa se roteasca fraierii care mai cumpara acolo vreo actiune 

    listeaza companiile astea(apropo CODE aia evaluata la pret de plasament mai apare pe bursa? ) ca sa poata sa le frece in financiar de la evaluare de piata la valoarea justa si invers sa apara ceva profit pe hartie 

    sau sa gaseasca fraieri sa le-o puna-n brate la pret mult mai mare decat au cumparat ei

    BNET=perpetuum mobile de pierdut bani 

    1. Important este ca a aflat piata ca-s 30 de specialisti cu 100 de certificari (cam 3 cartoane pe cap de vita furajata), iar fratii Bit si Net sunt optimisti.

      Astept cu interes momentul in care jucaria se defecteaza: o sa fie spectacol! 

      E stricata deja!Stai sa vezi ca arunca aia cu gratuitele cu ele.Si apoi sa anunte majorare ca si asa sunt satui de pierderi.Numai nemultumiri auzi la aia care au BNET.E momentul ala cand nu le-ar fi dat in pierdere,pierderea se face si mai mare,se leaga de orice speranta ca-si revin,ele tot pierdere aduc.S-a busit cu totul increderea acolo,Logofatu a zis ca-s rabdatori oamenii,vand ce au din casa sa le dea lor bani de gratuite.

      nu doar la investitori e jucaria praf...angajatilor li se promit pachete cu actiuni care chipurile valoreaza x dar cand intra in posesie si vor sa le vanda mai asteptati ca o sa creasca,o sa faca atat cat v-am promis noi

      megateapa data si alora de au vandut companiile lor cu plata in actiuni emise de BNET,fata de ce au negociat la vanzare cand au primit actiunile valoreaza mult mai putin si nu au nici cui le vinde LOL

      de aia si la GRX promit marea cu sarea lui Sandescu si cand o sa ia actiuni o sa vada ca a vandut pe LaJumate ....o baga pe aia cu listarea,lasa ca luati bani de acolo :)) parca BNET nu e listata,ce bani sa iei ca in 2 ani a scazut din 0,6 maxim ajustat si se duce bolovan in continuare si fara cumparare ca s-au prins toti de SOP shmen 

    cica au anuntat o achizitie!

    nu au spus pe BVB decat cat e prima transa, nu se stie cat costa la final 

    nu spun cum e finantata 

    vor pe bursa cu ea poate baga o supraevaluare monstruoasa ca la SAFE sau Softbinator 

    SAFE vad ca a ajuns la pret de majorare, te si miri cum cumparau unii drepturile ca sa subscrii mult mai scump a in piata 

    apropos BNET subscrie ls SAFE? sau ei doar cer banii de la altii sa se premieze pentru ca fac pierderi actionarilor?!

    Uite asa se evapora banii actionarilor din BNET.

    :))) 

    1. Te cam grabesti,acum se bea pe datorie!partea frumoasa e ca vor veni sa-i impacheteze iar pe actionari in foi de varza stricata sa aduca banii sa le plateasca consumatia/Si sa ma ierti,dar Logofetii au necesitati cam mari,nu-i saturi cu 1 milion doua de actiuni gratis.

      Le e foame si lor, saracii, se vede ca nu prea au avut ce manca atunci cand au fost mici, iar acum ne servesc noua rabdari prajite.

      cred ca mai degraba minciunele(delicatese numite si uscatele).

    Ce se sfortzeaza astia sa o inchida mai sus :)) zi de zi la 17:50 baga fixing cat pot de sus cu bani cat mai putini.Normal ca a doua zi au de vandut din greu si poate mai conving doi ametiti sa bage ordin de cumparare.Ce panglicari!

    1. De circ nu alta! In piata se stie de actiuni zeci de milioane care nu gasesc cumparatori si ei fac inchideri artistice cu banii de covrigi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb