Blaga: "PD-L Bucureşti, trambulina lui Udrea pentru Primăria Capitalei"

A.G.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iulie 2010

Udrea: "Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură".

Udrea: "Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură".

Ministrul Administraţie şi Internelor, Vasile Blaga, care deţine şi funcţia de secretar general al PD-L, nu exclude ca postul de preşedinte interimar al organizaţiei Bucureşti a partidului să fie o trambulină pentru Elena Udrea pentru Primăria Capitalei.

Potrivit Agerpres, Vasile Blaga a declarat în cadrul unei emisiuni televizate: "Poate fi o astfel de soluţie. Să vedem cum evoluează lucrurile în timp, cum evoluează percepţia publică pentru fiecare dintre noi, pentru că, până la urmă, noi am luat o decizie corectă, spun eu, ca să ne prezentăm în alegeri cu cel mai bun dintre noi şi bun în sensul în care te vede electoratul. Din acest punct de vedere, eu cred că are şanse".

Secretarul general al PD-L consideră însă că actualul primar general Sorin Oprescu este un contracandidat serios pentru oricine, întrucât ştie să comunice şi, astfel, porneşte cu prima şansă în competiţia electorală.

Vasile Blaga, şi el fost pretendent la şefia Capitalei, a mai precizat că îşi reproşează că nu a intrat mai devreme în bătălia electorală pentru Primăria Capitalei la alegerile trecute, recunoscând însă că nu şi-ar fi sporit şansele dacă ar fi acţionat din timp.

Declaraţiile lui Vasile Blaga vin în contextul în care ministrul Turismului Elena Udrea a fost desemnată, luni, preşedinte interimar al PD-L Bucureşti.

Udrea descrie pe blog cum redevine Bucureştiul "Micul Paris"

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a explicat, în ultima postare pe blogul personal, că Bucureştiul are potenţialul să redevină "Micul Paris", dacă vor fi rezolvate problemele presante privind clădirile de patrimoniu, renovarea zonelor istorice, curăţenia şi câinii maidanezi.

Udrea susţine că s-a gândit la potenţialul turistic al Bucureştiului imediat după o vizită la Budapesta: "Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti. Pentru a reuşi acest lucru trebuie să rezolvăm câteva probleme presante".

Aceasta consideră că Bucureştiul este un oraş în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele mai multe ori haotic, iar multe dintre aprobările de construcţii, mai ales în zonele centrale şi vechi ale oraşului nu ar fi trebuit niciodată date. De asemenea, Udrea susţine că actuala lege a urbanismului nu limitează numărul de etaje al unei clădiri şi astfel "adevărate clădiri-patrimoniu rămân pentru totdeauna în umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut".

Elena Udrea întreabă retoric: "Strâns legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel încât să se păstreze specificul perioadei. Chiar aşa, cam când credeţi că se vor termina lucrările din centrul vechi al Bucureştiului?".

Alte probleme descrise de Udrea ar fi câinii vagabonzi şi curăţenia. Ministrul vorbeşte de străzi mai curate şi de turiştii care trebuie să vadă cerul când ajung în Piaţa Romană, şi nu doar cablurile agăţate de stâlpi. De asemenea, Udrea susţine că atât timp cât preţurile din Bucureşti sunt comparabile cu cele din Viena sau Roma, nu se poate aştepta ca turiştii să vină în valuri.

Ministrul îşi încheie postarea pe blog: "Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Bravo, asa se construieste o candidatura! Din vreme si pe probleme concrete, cu implicarea alegatorilor. Nu ca militianul de Blaga care a candidat ca o bovina securista nedumerita, care a crezut ca primaria de Bucuresti se mosteneste in partid indiferent cat de incuiat si de nesuferit e candidatul.

    1. E destul de devreme sa se vorbeasca de acest lucru. Udrea ar avea aceleasi sanse cu Oprescu, dar mai avem de vazut daca chiar va candida . Pana in 2012 mai sunt 2 ani.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb