Blinken si Netanyahu au discutat pe tema Palestinei

A.C.
Internaţional / 9 iunie 2023

Blinken si Netanyahu au discutat pe tema Palestinei

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, l-a îndemnat joi pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să nu submineze perspectiva unui stat palestinian, în contextul unei vizite a secretarului de stat în Arabia Saudită, potrivit Agerpres.

După o călătorie la Riad demascată de organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului, Antony Blinken a discutat telefonic cu Benjamin Netanyahu privind "aprofundarea integrării Israelului în Orientul Mijlociu prin normalizarea relaţiilor cu ţările din regiune", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Secretarul de stat a expus "necesitatea respectării angajamentelor asumate în cursul întâlnirilor de la Aqaba şi Sharm el-Sheikh cu scopul de a evita măsurile care ar submina perspectiva unei soluţii cu două state", a adăugat purtătorul de cuvânt, referindu-se la discuţiile care au avut loc la începutul anului în Iordania şi Egipt, care au reunit oficiali israelieni, palestinieni şi americani.

Luni, înaintea deplasării sale extrem de simbolice la Riad, Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken a pledat în favoarea normalizării relaţiilor dintre Israel şi Arabia Saudită - un obiectiv major pentru statul evreu dată fiind importanţa considerabilă a regatului în regiune, în special ca jandarm al celor mai sfinte două locuri ale islamului.

Vorbind alături de secretarul de stat american joi, ministrul saudit de externe, Faisal bin Farhan, a declarat că normalizarea relaţiilor este "în interesul regiunii" şi va aduce "beneficii considerabile tuturor".

Faisal bin Farhan a refuzat însă aceste discuţii favorabile cu Israelul fără a rezolva problema palestiniană.

În perioada precedentă la putere, Benjamin Netanyahu a obţinut normalizarea relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite, Maroc şi Bahreinul, considerată o realizare majoră atât de premierul israelian, cât şi de administraţia americană a lui Donald Trump.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb