Blinken spune că întâlnirea cu Prinţul Moştenitor Saudit a fost "foarte productivă"

T.B.
Internaţional / 15 octombrie 2023

Blinken spune că întâlnirea cu Prinţul Moştenitor Saudit a fost "foarte productivă"

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat duminică că a avut o întâlnire "foarte productivă" cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman la Riad, un angajament diplomatic critic în timp ce Israelul se pregăteşte să lanseze un atac la sol în Hamas -Fâşia Gaza controlată şi Washingtonul au lucrat pentru a opri conflictul, informează reuters.

"Foarte productiv", a răspuns Blinken la o întrebare a unui reporter Reuters în timp ce se întorcea la hotelul în care stătea delegaţia SUA, transmite sursa citată.

Un oficial american a declarat că întâlnirea a durat mai puţin de o oră şi a avut loc la reşedinţa privată a fermei prinţului moştenitor, relatează reuters.

"Secretarul a subliniat concentrarea neclintită a Statelor Unite pe stoparea atacurilor teroriste din partea Hamas, asigurarea eliberării tuturor ostaticilor şi prevenirea răspândirii conflictului", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-un comunicat, potrivit sursei menţionate.

"Cei doi şi-au afirmat angajamentul comun de a proteja civilii şi de a promova stabilitatea în Orientul Mijlociu şi nu numai", a adăugat Miller, conform reuters.

Întâlnirea de duminică a principalului diplomat american cu conducătorul de facto al Regatului are loc în momentul în care regiunea se află în pragul unei noi escalade cu Gaza, o mică enclavă de coastă care găzduieşte 2,3 milioane de palestinieni, pregătindu-se pentru ofensiva terestră a Israelului, informează sursa citată.

Blinken a pornit în cea mai extinsă călătorie de până acum în Orientul Mijlociu, lucrând cu aliaţii arabi pentru a preveni transformarea războiului într-un conflict mai larg şi pentru a ajuta la eliberarea ostaticilor răpiţi de militanţii Hamas, relatează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb