Bloc din Galaţi, modernizat cu 1,6 milioane de euro, din fonduri europene

Ana Felea
Miscellanea / 24 august 2022

Bloc din Galaţi, modernizat cu 1,6 milioane de euro, din fonduri europene

Un bloc din municipiul Galaţi, construit în urmă cu patru decenii, va fi modernizat cu fonduri europene. Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare în valoare de 1,6 milioane de lei astfel că în scurt timp pot fi demarate şi lucrările pentru creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G9, din Str. Brăilei nr. 260.

Principalele lucrări de intervenţie vizează înlocuirea tâmplăriei exterioare, izolarea planşeului peste subsol, închiderea balcoanelor cu tâmplărie din PVC termoizolantă, termoizolarea parapeţilor, izolarea casei scării şi a planşeului din beton peste hol acces, montarea unui strat de izolaţie termică, modernizarea sistemului de iluminare comun prin montarea de lămpi de iluminat tip LED, refacerea trotuarelor etc.", informează Primăria Galaţi.

Blocul G9 a fost construit în anul 1982, are regimul de înălţime S+P+11E, o suprafaţă construită desfăşurată de 5279,30 mp şi este format dintr-o singură scară ce cuprinde 45 de apartamente.

Valoarea totală a proiectului este de 1.654.270,34 lei, formată din asistenţa financiară nerambursabilă de 984.984,91 lei, cheltuieli neeligibile de 12.628,83 lei, în timp ce contribuţia Municipiului Galaţi şi a Asociaţiei de Proprietari nr. 360 este de 656.656,60 lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 17 luni de la semnarea contractului de finanţare.

Obiectivul general al proiectului vizează sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A - Clădiri rezidenţiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE, SE, SM, C, cod SMIS 140088.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. euro sau lei?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb