Bloomberg: Janet Yellen îndeamnă aliaţii din UE să acţioneze împreună cu privire la activele ruseşti îngheţate

R.S.
Internaţional / 20 mai

Bloomberg: Janet Yellen îndeamnă aliaţii din UE să acţioneze împreună cu privire la activele ruseşti îngheţate

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a îndemnat aliaţii europeni să acţioneze în comun cu SUA pentru a găsi o cale prin care să fie deblocată valoarea activelor ruseşti îngheţate, astfel încât să poate fi oferit un sprijin financiar susţinut Ucrainei, transmite Bloomberg.

"Este vital şi urgent să găsim, împreună, o modalitate prin care să putem debloca valoarea activelor ruseşti imobilizate în jurisdicţiile noastre pentru Ucraina", va susţine Janet Yellen, în discursul pe care ar urma să îl pronunţe la o conferinţă organizată la Frankfurt, conform Bloomberg.

Potrivit unor pasaje din acest discurs, publicate în avans de Trezoreria americană, Yellen laudă colaborarea dintre SUA şi Uniunea Europeană, în timpul Administraţiei Biden, într-o gamă variată de domenii, şi a făcut un apel pentru intensificarea cooperării, în special în domeniul securităţii.

"Este, de asemenea, important să ne asigurăm că Ucraina are sprjinul de care are nevoie pentru a-şi echipa armata, să îşi finanţeze serviciile vitale, şi în cele din urmă să se reconstruiască pe termen mediu şi lung", a spus Yellen, scrie Bloomberg.

În ultimele luni, SUA s-au plasat în fruntea eforturilor pentru a utiliza activele ruseşti imobilizate în Occident pentru a ajuta Ucraina. Opţiunile cu privire la cum ar putea fi făcut acest lucru variază de la sechestrarea acestor active şi transferul banilor către Ucraina şi până la utilizarea activelor sub formă de garanţii pentru împrumuturi.

Însă, ţările europene au reacţionat cu scepticism la aceste planuri, ridicând semne de întrebare cu privire la consecinţele unei eventuale confiscări a activelor suverane ruseşti asupra stabilităţii financiare, rolul monedei euro şi asupra riscurilor juridice pe care le-ar ridica. Marea majoritate a activelor ruseşti îngheţate sunt în Europa.

Acesta va fi unul dintre subiectele principale ale discuţiilor care vor avea loc la reuniunea miniştrilor de Finanţe din G7, de la Stresa (Italia), la finele acestei săptămâni, conform sursei precizate.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Asa cum mixul energetic ne-a permis separarea de Rusia tot asa si mixul atasat sanctiunilor occidentale trebuieste crescut .Confiscarea activelor si folosirea lor in razboi este benefic.

    1. Avem 300 mld usd bani rusesti in Europa si 150 mld usd in Elvetia.

      Daca agresiunea rusa mai dureaza ani de zile, oricum acolo se va ajunge, la sechestrarea totala a activelor rusesti. Juridic se gasesc solutii, cred ca nu este nici o problema, avem nevoie doar de putina vointa politica in Occident. 

      Cea mai simpla varianta juridica pt Occident este sa sechestreze ”temporar” activele rusesti pt 30 de ani. La 30 de ani de la incheierea agresiunii ruse in Ucraina banii vor fi restituiti Rusiei, dar fara dobanda. 

      Cei 30 de ani reprezinta si o garantie ca Rusia nu va mai declansa alte razboaie in Europa.  

      Iar dobanda, Rusia nu merita sa primeasca pentru ca inflatia mare, respectiv dobanzile mari din piata, se datoreaza jocurilor geopolitice facute de Rusia pe piata petrolului.

      Rusia a provocat niste costuri enorme Occidentului prin inflatie si prin cursa inarmarilor. Acum vine vremea sa plateasca. 

      Adica Rusia nu are nicio jena, de 2 ani tot sechestreaza active occidentale si noi stam si dam marunt din buze.

      Renault si-a vandut fabricile din Rusia in 2022 pentru 1 euro. La fel, alti 9 producatori auto. Sunt sute de producatori occdinetali care au fugit din Rusia cu dauna totala.  

      Saptamana trecuta Putin a sechestrat activele Deutsche Bank, Unicredit si Commerzbank.

      Rusia trebuie sa plateasca pentru pagubele din Ucraina si din Occident. 

    Povestea cu activele, e de piar mediatic,

    occidentul are mai multe active in Rusia, 

    decat rusii in occident,

    in plus ar crea un precedent periculos ptr. viitor 

    1. precedentul exista deja = maduro a incercat sa vanda aurul venezuelei aflat la Londra .

      La ordinele SUA , Londra a "inghetat " aurul Venezuelei .  

      Putin trebuia sa isi dea seama ce se va intimpla in caz de razboi .  

      Partea distractiva este ca firmele americane su europene au renuntat la investitiile din rusia nu pentru ca asa a vrut Putin ci pentru ca asa au vrut politicienii americani care le-au cerut sa paraseasca urgent rusia .

      Si daca nu au facut-o urgent au fost facuti praf in presa si chiar amenintati direct de ucraina vezi cazul bancilor OTP din ungaria si reifessen din austria ( plus alte firme occidentale trecute pe lista neagra a dusmanilor ucrainei )  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb