Blue Air a început să anuleze şi curse programate pentru după 10 octombrie

CRISTIAN DOGARU
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 15 septembrie 2022

Blue Air a început să anuleze şi curse programate pentru după 10 octombrie

Compania aeriană Blue Air comunica, în data de 9 septembrie, că prelungeşte suspendarea zborurilor (aunţată cu 4 zile în urmă) cu o lună, acestea urmând să fie reluate începând cu 10 octombrie.

Blue Air preciza, însă, că "decizia de reluare a zborurilor are în vedere în mod decisiv posibilitatea societăţii de a rambursa tuturor pasagerilor afectaţi sumele datorate şi de a achita tuturor partenerilor comerciali costurile serviciilor prestate în favoarea companiei. Compania le transmite pasagerilor cu zboruri programate până în data de 10 octombrie 2022 să nu se mai prezinte la aeroporurile de plecare, aceste zboruri neputând fi operate. Mai mult, societatea nu dispune în acest moment de fondurile necesare plăţii combustibilului şi celorlalte cheltuieli operaţionale, necesare pentru zborurile planificate începând cu data de 12 septembrie, dată la care anunţase iniţial că va relua zborurile".

Blue Air a început sa trimită, însă, mesaje călătorilor privind anularea curselor şi după data de 10 octombrie, în cazul remarcat de noi fiind vorba de o cursă Bucureşti-Iaşi din data de 22 octombrie.

Călătorilor vizaţi li se oferă ocazia să facă o nouă rezervare (nu se precizează în ce interval însă, reluarea zborurilor fiind destul de incertă acum), să primească o rambursare a valorii cursei în portofelul electronic cu un bonus de 25% (suma poate fi folosită pentru noi călătorii la un moment dat) sau să ceară restituirea banilor în contul de unde s-a făcut plata.

Cum vede ministrul transporturilor situaţia

Despre recuperarea de către români a banilor de la Blue Air, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Parlament, că dacă se anulează în Timişoara autobuzul 33 nu vine Fritz să pună autobuze la dispoziţie şi că el nu este nici contabilul şi nici CEO-ul de la Blue Air. Ministrul a arătat că banii trebuie recuperaţi de la companie şi că singura legătură a statului cu Blue Air este că are de recuperat sume de la companie, în valoare de 300 de milioane de lei, cu dobânzi.

El a precizat că nu îşi doreşte ca Blue Air să intre în faliment şi crede că niciun român nu îşi doreşte acest lucru, pentru că este vorba despre o companie românească.

"Aţi văzut că există agresivitate pe această piaţă în a se ocupa locul lăsat liber de Blue Air. Eu mi-aş dori ca această companie să îşi revină, iar cetăţenii să îşi recâştige încrederea, e foarte important, în Blue Air", a spus Sorin Grindeanu, precizând că românii trebuie să îşi recupereze banii de la compania Blue Air. "

Ministrul a arătat că Blue Air este "o companie privată care, în octombrie 2020, a beneficiat de o ordonanţă de urgenţă a unui guvern de dreapta, de 300 de milioane de lei, pentru un ajutor de stat care, între octombrie 2020 şi ianuarie 2021, a fost accesat de această companie".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb