BNP a plasat cea mai bună ofertă pentru subsidiara poloneză a "Rabobank"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 octombrie 2013

BNP a plasat cea mai bună ofertă pentru subsidiara poloneză a "Rabobank"

"BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, a plasat cea mai mare ofertă pentru "Bank BGZ", subsidiara poloneză a "Rabobank" Olanda, iar o posibilă tranzacţie este aşteptată anul acesta, anunţă cotidianul Puls Biznesu, citând surse anonime. Publicaţia menţionează că BNP a oferit un miliard de euro pentru deţinerea de 98% pe care o are "Rabobank" la "Bank BGZ" - a 11-a bancă din Polonia.

În luna iunie, banca olandeză anunţa că analizează opţiunile pentru BGZ, însă nu a lansat în mod oficial la vânzare această divizie.

Conform surselor, "BNP Paribas" şi "Banco Santander" din Spania sunt, de asemenea, interesate de BGZ, iar "UniCredit" Italia a lansat o ofertă preliminară pentru banca poloneză, prin divizia sa locală "Pekao". O altă parte interesată de BGZ ar fi banca poloneză "Alior", conform altor surse.

"Pekao a lansat o ofertă mult mai mică decât BNP, la fel şi Santander", scrie Puls Biznesu, citând surse bancare. Publicaţia adaugă: "Semnarea unui acord de vânzare-cumpărare ar putea avea loc anul acesta".

Sectorul bancar din Polonia a fost sub o strictă supraveghere în ultimii ani şi este relativ "mai sănătos" comparativ cu cele din multe alte ţări europene.

Amintim că "Rabobank" a ajuns, recent, la un acord cu autorităţile internaţionale de reglementare, urmând să plătească peste un miliard de dolari ca să scape de acuzaţiile potrivit cărora a încercat să manipuleze dobânzile interbancare de referinţă, precum Libor. Banca a fost amendată cu 475 de milioane de dolari de către autorităţile de reglementare americane. O sumă adiţională de 325 milioane de dolari va fi plătită către Departamentul de Justiţie din SUA, 170 de milioane de dolari către Marea Britanie şi circa 96 de milioane de dolari către autorităţile olandeze.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb