"BNP Paribas" cumpără "Commercial Federal" SUA

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iunie 2005

Preţul tranzacţiei depăşeşte 1,3 miliarde de dolari

Grupul bancar francez "BNP Paribas", al doilea din ţară, va prelua "Commercial Federal Corp." din Statele Unite ale Americii, în schimbul sumei de 1,36 miliarde de dolari, tranzacţie care va consolida expansiunea sa în regiunea Midwest. Achiziţia - cea mai mare din ultimii trei ani pentru BNP, va fi făcută prin divizia "Bank of the West", iar potrivit termenilor acordului dintre cele două părţi, aceasta va plăti 34 de dolari pentru o acţiune "Commercial Federal", la care se vor adăuga dividende de 50 de cenţi/titlu, la finalizarea tranzacţiei. Preţul de achiziţie cuprinde o primă de 31% faţă de cursul de 25,94 dolari înregis-trat de acţiunile "Commercial Federal" la închiderea şedinţei bursiere de luni.

Tranzacţia a fost aprobată de consiliile de administraţie şi de consiliile directoare ale celor două companii, urmînd să fie supusă aprobării acţionarilor "Commercial Federal" şi autorităţilor de reglementare. Dacă toate părţile implicate îşi vor da acordul, tranzacţia se va putea finaliza în ultimul trimestru al anului în curs. În acest caz, "Commercial Federal Bank", a 12-a bancă americană, cu active de 10,4 miliarde de dolari, va deveni parte a grupului "Bank of the West", o bancă puţin cunoscută pînă în anii '90, cînd a fost preluată de "BNP Paribas" şi a demarat un şir spectaculos de achiziţii care i-au consolidat poziţia în regiunea Midwest. Preluarea "Commercial Federal" ar fi a 16-a achiziţie din acest şir. Anul trecut, "Commercial Federal" a realizat un profit net de 76,4 milioane de dolari, în scădere cu 14% comparativ cu 2003. În schimb, "BancWest" a obţinut, în 2004, un profit net de 473,4 milioane dolari, în creştere cu 8% faţă de anul precedent.

Oficialii "Bank of the West" estimează că, în urma tranzacţiei menţionate, banca va avea active de 64 miliarde de dolari, peste 4 milioane de clienţi şi 739 de unităţi bancare în 20 de state americane. "Bank of the West" va pătrunde, astfel, pentru prima oară pe pieţele din Missouri, Kansas şi Oklahoma, iar în altele îşi va spori numărul sucursalelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb