BNR susţine validarea venitului solicitantului unui credit

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 iulie 2008

Reprezentanţii băncilor comerciale au avut marţi întâlnire cu o delegaţie a Băncii Naţionale condusă de prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, în care fiecare parte şi-a prezentat punctele de vedere, argumentele şi a formulat propuneri referitor la modificarea regulamentului privind creditarea persoanelor fizice.

În cadrul întâlnirii, BNR a susţinut necesitatea separării, pentru fiecare bancă în parte a activităţii de marketing de activitatea de "prudenţă bancară", ne-a declarat Adrian Vasilescu consilier al Guvernatorului BNR.

În opinia Băncii Naţionale este necesar ca venitul solicitantului împrumutului luat în calcul de bancă să fie cel real, validat dintr-o activitate concretă şi susţinută, a mai precizat Adrian Vasilescu. "Nimic nu poate avea un efect mai dezastruos pentru o bancă decât acordarea unui credit pe baza unor venituri mai mici decât cele reale", a precizat Adrian Vasilescu.

Pe de altă parte analiza de tip stress test este necesară pentru punerea în gardă a clientului în legătură cu posibilitatea înrăutăţirii condiţiilor în care a primit creditului, a mai spus Adrian Vasilescu.

Banca Naţională a României (BNR) vrea, prin noile reguli de creditare propuse, să evite situaţia în care scumpirea banilor şi ieftinirea activelor pe plan global ar duce băncile comerciale în impas, a declarat Adrian Vasilescu, într-un interviu pentru un post de televiziune citat de NewsIn.

În cadrul întâlnirii dintre BNR şi bancheri s-a stabilit, ca la nivel de experţi, ai BNR şi ai băncilor, să se continue colaborarea pentru definitivarea procedurilor noii reglementări şi a modului de aplicare, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Române a Băncilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb