BNR - un colier de aur placat cu tablă de burlan

MAKE
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 aprilie 2016

BNR - un colier de aur placat cu tablă de burlan

Un secret straşnic păzit al Băncii Naţionale a României vom divulga astăzi cititorilor noştri: se pare că rata dobânzii de politică monetară a fost menţinută la nivelul de 1,75 la sută pe an, prin decizia de ieri a Consiliului de administraţie al BNR.

Faptul nu este sigur, pentru că ne parvine de la o adresă de e-mail necunoscută, pe care, până de curând, am considerat-o ca aparţinând Băncii Naţionale, dar am constatat că nu figurează în lista oficială afişată pe site-ul BNR, astfel că nu avem de unde să ştim dacă, de fapt, nu este o adresă a unei entităţi din Insulele Virgine.

E-mail-ul nu este semnat de nici o persoană, ci prezintă următorul mesaj, care pare să ne fie adresat:

"Stimaţi jurnalişti,

Vă trimitem, ataşat, comunicatul CA al BNR privind deciziile de politică monetară.

Serviciul Relaţii Mass-media

Direcţia Comunicare"

Prin urmare, stimaţi cititori, vă recomandăm să trataţi informaţia că "rata dobânzii de politică monetară a fost menţinută la nivelul de 1,75 la sută pe an" drept un zvon, care, eventual, primeşte o confirmare orală de la Guvernatorul Mugur Isărescu, în cadrul briefingului de presă programat să aibă loc ieri, la orele 15, dar nu o confirmare sub responsabilitate asumată prin semnătură.

De aceea, în cazul că luaţi cifra 1,75 drept nivel al ratei dobânzii de politică monetară în vigoare, vă informăm că o faceţi pe proprie răspundere, ceea ce nu înseamnă că ziarul BURSA nu v-ar furniza informaţii sigure, ci dimpotrivă, că ziarul BURSA vă informează cu onestitate că această cifră are statut de zvon, spre deosebire de restul mass-media, care o prezintă drept certă, deşi nu este.

Ne-am adunat tot curajul să reproducem, în continuare, aşa-numitul "Comunicat de presă" primit ieri, chipurile, de la Banca Naţională a României:

COMUNICAT DE PRESĂ

În şedinţa din 31 martie 2016, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât următoarele:

- Menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an;

- Gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar;

- Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

NOTA: Comunicatul detaliat va fi prezentat în cadrul unui briefing de presă susţinut de domnul Guvernator Mugur Isărescu la ora 15:00 la sediul BNR, Sala Mitiţă Constantinescu.

De fapt, divulgarea lui este interzisă chiar de e-mail-ul în care l-am primit, întrucât poartă următorul înscris în limba engleză (l-am tradus în româneşte) :

"Orice mesaj e - mail de la Banca Naţională a României ( BNR ) este trimis cu bună credinţă, dar nu trebuie nici să fie angajant , nici interpretat ca reprezentând un angajament al BNR cu excepţia cazului în care se prevede într -un acord scris .

Aceast e - mail este destinat să fie utilizat numai de către destinatarul(ii) numit/i mai sus. Orice divulgare neautorizată , utilizarea sau diseminarea, fie în întregime, fie parţial , este interzisă . Dacă aţi primit acest e - mail din eroare, vă rugăm să notificaţi expeditorul imediat prin email şi să ştergeţi acest email din sistemul dumneavoastră". ["Any e-mail message from the National Bank of Romania (NBR) is sent in good faith but shall neither be binding nor construed as constituting a commitment by the NBR except where provided for in a written agreement. This e-mail is intended only for the use of the recipient(s) named above. Any unauthorised disclosure, use or dissemination, either in whole or in part, is prohibited. If you have received this e-mail in error, please notify the sender immediately via e-mail and delete this e-mail from your system."]

Divulgarea la care am procedat mai înainte nu este autorizată şi ne îngrozeşte că procedăm la astfel de divulgări, de ani de zile.

Dar, faptul că am publicat Comunicatul (deşi diseminarea este interzisă), nu vă dă dreptul dumneavoastră, cititorilor noştri, să îl folosiţi în vreun fel, fie în întregime, fie parţial, deci este inutil. Chestia asta provoacă dubii, o dată în plus, că ar fi chiar Banca Naţională a României cea care a expediat mesajul, pentru că ea are statut de instituţie în serviciul public şi deci, mai degrabă expeditorul Comunicatului se află în Insulele Virgine, furnizând zvonuri inutilizabile.

Să recapitulăm:

1. Comunicatul nu este semnat.

2. Adresa de e-mail de pe care ne parvine nu se află în lista afişată pe site-ul oficial al BNR.

3. Mesajul precizează că nu angajează BNR.

4. Mesajul nu este adresat publicului, ci doar nouă.

5. Nu avem voie să îl publicăm.

6. Utilizarea mesajului este interzisă.

Deşi sunt semne puternice că autorul mesajului nu se află în Banca Naţională, totuşi, este posibil ca Banca Naţională să se afle la originea Comunicatului, iar toate aceste semne să se datoreze doar Direcţiei de Comunicare.

Nu avem cum să ştim dacă expeditorul a fost falsificat sau este doar ...

Cam cum ar fi un colier de aur, placat cu tablă de burlan.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Eu abia acum citesc.

    Si deja suntem in 1 aprilie.

    Deci..... 

    1. Pentru comunicatorii BNR, intii aprilie este fiecare zi a anului.

      Superb

      DA ,din păcate de 26 de ani incoace....

    Si eu primesc mail-uri de la unele firme ca nu am voie sa divulg ce contine, daca l-am primit ein greseala sa il sterg... dar toate au o firma cu un reprezentant cu care pot sa lucrez cu nume complet.

    E tare pt mass-media dar nu ai voie sa divulgi din el. 

    "De catre destinatarul" adica Bursa nu trebuia sa dea mai departe informatia, trebuia sa o tina pt ea. 

    Un "am am anunt" important vreau sa aflu de la Bursa, contract aveti cu Bnr? 

    Doar asa putea sa va trimita mail, in aceasta forma.

    S-au poate l-ati primit din greseala, ar trebui sa il stergeti s-au sa nu il publicati. 

    Nu te potolesti deloc. 'Geaba ai imbatranit (si semeni tot mai bine cu Hemingway), ca tot de cioace si de sotii te tii...

    Asta e reconfortant. Primavara frumoasa tie si trupei Bursa. 

    1. Dupa cum constati, comunicatorii BNR nu pot fi luati in serios.

      Multumesc pentru urari! 

    As dori sa imi gasiti firme care nu angajeaza persoane cu lit 61 a)

    Detali mai tarziu.

    Multumesc din suflet! 

    make, politica bnr nu este politica romaniei. bnr nu este stat in stat, este purtatorul de cuvant al finantei trans-nationale pe teritoriul Romaniei. si atat. vrei un exemplu? din creditul de 20 de miliarde euro, 15 au fost locate in trezoreria bnr care si-a dat ex-ante acordul ! la ce a folosit acel credit? nu cumva a fost necesarul de rezxerva pentru a nu claca sistemul bancar romanesc pe perioada repatrierii capitalurilor bancilor straine, evident, costurile fiind suportate de bnr?! n.b. cele 5 miliarde euro puse - illegal - la dispozitia guvernului boc fac parte din mismasul la care a achiesat bnr! creditul n-a fost tras legal, dar, toti tac. unde este aprobarea parlamentului pentru angajarea unei asemenea datorii externe?

    1. De asta sunt arestati toti politicienii. Niciunul dintre ei nu mai are curajul sa sustina faptul ca imprumutul de la FMI reprezinta datorie odioasa.

      Din presă: "Senatorii au mai aprobat impreuna cu Scrisoarea de intentie si modificarea Ordonantei de urgenta 99/2009, privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre FMI si Romania semnat la 24 aprilie 2009, precum si Scrisoarea suplimentara de intentie, semnata de autoritatile romane pe 8 septembrie 2009. Aceste scrisori reglementeaza sumele din imprumut ce vor fi alocate beneficiarilor, respectiv Banca Nationala a Romaniei si Ministerul Finantelor Publice. Potrivit Acordului, transa a IV-a va fi trasa concomitent cu transa a III-a."

      nu este nimic odios ... capitalul bancar strain s-a redus in Romania

      Draga Cristi C., asta noapte, pe la ora doua, ma straduiam sa limpezesc problema "inefabilelor", intr-o replica aflata intre comentariile de ieri.

      Consulta raspunsul, te rog! 

      Datoria a ramas, scrisorelele semnate sunt patalamalele imprumutului contractat in mod fraudulos.

      Am fost obligati sa rostogolim datoria la dobanzi fantasmagorice. În niciun caz n-o puteam reduce pentru ca ne trebuie rezerve, buffer si alte plesneli specifice rentierismului. 

      Corect

      nu-mi plac filipicele, dar chiar n'ai inteles. 1. asumarea de obligatii externe nu se face prin ordonante de urgenta (care nu pot fi modificate!: se aproba sau nu se aproba). 2. la data ratificarii (de senat!), deja erau trasi (august!)1,5 mild. dst in contul bnr!

      Prin ordonanta de urgenta au contractat atata imprumut!

    Scuze, nu este o "adresa" a noastra. 

    Sa-ti fie rusine Patriciu!. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb