ZIARUL BURSA

01 aprilie 2016
Ediţia din 18.10.2024
BNR - un colier de aur placat cu tablă de burlan

BNR - un colier de aur placat cu tablă de burlan

MAKEBănci-Asigurări / 1 aprilie 2016

Un secret straşnic păzit al Băncii Naţionale a României vom divulga astăzi cititorilor noştri: se pare că rata dobânzii de politică monetară a fost menţinută la nivelul de 1,75 la sută pe an, prin decizia de ieri a Consiliului de administraţie al BNR.

Faptul nu este sigur, pentru că ne parvine de la o adresă de e-mail necunoscută, pe care, până de curând, am considerat-o ca aparţinând Băncii Naţionale, dar am constatat că nu figurează în lista oficială afişată pe site-ul BNR, astfel că nu avem de unde să ştim dacă, de fapt, nu este o adresă a unei entităţi din Insulele Virgine.

Business Capital for Romania-Opportunity Fund Coopertief şi fondul de pensii NN vor dividende de de la SIF Banat-Crişana

Business Capital for Romania-Opportunity Fund Coopertief şi fondul de pensii NN vor dividende de de la SIF Banat-Crişana

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 1 aprilie 2016

Acţionarii SIF Banat-Crişana vor discuta, la Adunarea Generală din aprilie, şi propunerea de distribuire de de dividende în sumă brută de 0,1098 RON/acţiune, reprezentând 80% din profitul net de anul trecut, după ce conducerea companiei a completat convocatorul, la propunerea Business Capital for Romania-Opportunity Fund Coopertief şi fondului de pensii NN.

Mircea Ursache, ASF: "Finanţarea economiei trebuie să se mute «cu bagaje» pe piaţa de capital, în detrimentul băncilor"

CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI Mircea Ursache, ASF: "Finanţarea economiei trebuie să se mute «cu bagaje» pe piaţa de capital, în detrimentul băncilor"

PETRE BARACMacroeconomie / 1 aprilie 2016

Finanţarea economiei naţionale, fie că este vorba de companii private sau de stat, fie că este vorba de listări, trebuie să se mute cu bagajele în zona pieţei de capital, în detrimentul celei bancare, a spus, ieri, Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în deschiderea conferinţei "Strategia de dezvoltare a României", organizată de ziarul BURSA.

Promisiunea fără acoperire a macroprudenţialităţii

CĂLIN RECHEAMacroeconomie / 1 aprilie 2016

Guvernele, băncile centrale şi alte autorităţi de supraveghere a sistemelor financiare au ignorat semnalele exceselor speculative din perioada premergătoare crizei financiare globale, care s-a dovedit un fenomen fără precedent în perioada postbelică.

Preşedintele Iohannis, la Casa Albă

Preşedintele Iohannis, la Casa Albă

Ioana DogaruPolitică / 1 aprilie 2016

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Summitul securităţii nucleare, transmite Agerpres.

Anca Vlad, CNPR: "Trebuie să acordăm atenţie investitorilor autohtoni, care mizează pe România"

CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI Anca Vlad, CNPR: "Trebuie să acordăm atenţie investitorilor autohtoni, care mizează pe România"

ALINA VASIESCUMacroeconomie / 1 aprilie 2016

Capitalul autohton este, în mod evident, o importată sursă de creştere economică, afirmă doamna Anca Vlad, preşedintele "Fildas-Catena Group", prim-vicepreşedinte al Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), arătând că 77% din profiturile nete declarate la nivelul ţării noastre sunt obţinute de companiile româneşti, iar diferenţa de 23% - de societăţile cu capital străin.

Eugen Scheuşan, Electromagnetica: "Industriaşii nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii"

CONFERINŢĂ BURSA / STRATEGIA DE DEZVOLTARE A ROMÂNIEI Eugen Scheuşan, Electromagnetica: "Industriaşii nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii"

V. RIBANAMacroeconomie / 1 aprilie 2016

În momentul de faţă, industria este singurul sector care ar putea să scoată România din greaua situaţie economică în care se află, consideră Eugen Scheuşan, directorul general al "Electromagnetica", care trage un semnal de alarmă, arătând că întreprinzătorii din domeniu "nu au nicio posibilitate să influenţeze decidenţii politici care iau hotărâri fără consultare, în mod evident de multe ori în defavoarea capitalului românesc".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
"Putem fi Costa Rica Europei "

BLUMER(AER):  "Putem fi Costa Rica Europei "

A.G.Companii / 1 aprilie 2016

Ecoturismul nu este pentru România o formă de turism de nişă, este unul dintre pilonii principali ai turismului românesc, fiind inclus şi în Strategia de competitivitate a României, a declarat ieri preşedintele Asociaţiei de Ecoturism din România...

MACRO NEWSLETTER 1 APRILIE 2016

MACRO NEWSLETTER 1 APRILIE 2016

Internaţional / 1 aprilie 2016

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat semnificativ creşterea anuală în martie 2016, până la 2,2%, de la 1,4% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,1% în luna anterioară.

FIFA, între terorişti şi procurori

GEOPOLITICA SPORTULUI FIFA, între terorişti şi procurori

O.D.Sport / 1 aprilie 2016

Conducerea forului fotbalistic mondial se află prinsă într-un adevărat cleşte. De o parte se află autorităţile din mai multe ţări care cercetează cazurile de corupţie de la vârful FIFA, iar de cealaltă - mişcările teroriste, care afectează în mod...

Start pentru votul prin corespondenţă

O.D.Politică / 1 aprilie 2016

Începând de astăzi, conaţionalii noştri care au domiciliul în afara ţării se pot înscrie în Registrul electoral, acesta fiind primul pas pentru a putea să voteze (prin corespondenţă sau la secţiile de votare care vor fi înfiinţate) la alegerile...

Elena Udrea, atac la denunţători

Elena Udrea, atac la denunţători

O.D.Anticorupţie / 1 aprilie 2016

Valul de denunţuri înregistrate în ultimele săptămâni la DNA au stârnit panică în rândul politicienilor, care se află în prima linie a celor vizaţi de anchete.

Fluctuaţii pe pieţele din Europa

BURSELE DIN LUME Fluctuaţii pe pieţele din Europa

A.V.Internaţional / 1 aprilie 2016

Acţiunile tranzacţionate la bursele din Europa au fluctuat ieri, pe fondul declinului cotaţiilor ţiţeiului şi metalelor.

Titlurile BP Plc, al doilea mare producător de petrol din Europa, s-au depreciat cu 0,7%, la 352,95 pence, iar cele ale...

Autoportret Daniel Spoerri

Daniel Spoerri Eat Art

Marius TiţaInvestiţii Personale / 1 aprilie 2016

Dacă nu ar fi fost atât de original încât să fondeze un curent artistic personal, Daniel Spoerri ar fi fost ultimul dadaist mare şi adevărat.

REVISTA PRESEI 01.04.2016

Willy HomnerRevista Presei / 1 aprilie 2016

ADEVARUL 

Ucraina se pregăteşte să rupă relaţiile diplomatice cu Rusia

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului de la Kiev a aprobat decizia de rupere a relaţiilor diplomatice cu Rusia, a anunţat deputatul ucrainean Volodimir Parasiuk.

REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 01.04.2016

V.R.Revista Presei / 1 aprilie 2016

FINANCIAL TIMES

Pierderile Co-op Bank au crescut la 610 milioane lire

Co-operative Bank din Marea Britanie a raportat o pierdere anuală de 610 milioane de lire sterline pentru 2015, mai mult decât dublă faţă de cea din anul anterior, din...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo