Gazprom se bazează pe OMV pentru extinderea gazoductului Nord Stream

Amalia Pană
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 1 aprilie 2016

Gazprom se bazează pe OMV pentru extinderea gazoductului Nord Stream

OMV va ceda Gazprom active din Marea Nordului şi din Marea Norvegiei pentru o participaţiune de 25% la zăcământul de gaze Urengoy

Compania petrolieră Gazprom a semnat un acord de cooperare cu grupul austriac OMV, cu scopul de a extinde conductele de gaz Nord Stream, din Marea Baltică, transmite Reuters.

Negocierile în privinţa acestui proiect au început încă din luna septembrie a anului trecut. Astăzi cele două mari companii au anunţat că OMV va ceda active din Marea Nordului şi din Marea Norvegiei în schimbul unei participări de 25% la zăcământul de gaze naturale Urengoy din Siberia.

Aprovizionarea cu gaze naturale ruseşti reprezintă o treime din consumul european de gaze, însă aceasta a fost din ce în ce mai politizată datorită implicării Moscovei în criza ucraineană. Acesta este şi motivul pentru care Gazprom vrea să ocolească Ucraina şi să creeze primul traseu pentru gazul rusesc spre Europa, prin extinderea unei reţele de conducte submarine.

Alexei Miller, directorul executiv Gazprom, a declarat astăzi că nu există nicio îndoială în privinţa construcţiei Nord Stream 2, care prevede dublarea capacităţii conductei existente de la 110 de miliarde de metri cubi.

Cu toate acestea, unii lideri europeni sunt împotriva proiectului, care este susţinut de Wintershall din Germania, Shell, OMV şi Engie.

Europa a încercat să reducă dependenţa de aprovizionarea cu energie din Rusia, din pricina tensiunii politice care creşte încă din perioada Războiului Rece, adăugându-se şi evenimentele de actualitate cum ar fi criza din Ucraina sau extinderea catre est a alianţei NATO.

Gazprom a mai precizat că acordurile semnate astăzi cu OMV au inclus şi livrările de petrol din Rusia către compania austriacă. Societatea din Rusia se aşteaptă la exporturi record de gaze în spaţiul european în acest an, dat fiind că acestea au crescut cu 29% la 44,4 miliarde de metri cubi numai în primul trimestru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Parca s-a descoperit ca nu au respectat contractul de privatizare! De ce guvernul nu ia nici o măsură și ii lasa sa strângă bani din România pentru investiții cu Rusia!?!...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb