GELU DIACONU, ACUZAŢII DURE LA ADRESA TEHNOCRAŢILOR: "Tehnocraţii au pus ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanţă fiscală şi a marilor afaceri"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Companii / 1 aprilie 2016

"Tehnocraţii au pus ANAF în slujba gulerelor albe din firmele de consultanţă fiscală şi a marilor afaceri"

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, consideră că există interese ca Fiscul şi Ministerul Finanţelor Publice (MFP) să fie transformate în "simpli servanţi, executanţi docili" ai intereselor marilor companii ce activează în ţara noastră.

Gelu Diaconu a scris ieri, pe blogul său, că printre cei interesaţi de acest lucru se numără diplomaţi ai ambasadelor străine în ţara noastră şi "o frăţie transpartinică".

"Timp de trei ani de zile am dus o luptă inegală pentru a reforma structura responsabilă cu verificarea marilor contribuabili / marile afaceri(DGAMC). Din informaţiile pe care le deţin şi pe care le voi face publice, tot ce am construit în acest timp este dărâmat sistematic şi cu intenţie de către actuala conducere a Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF, pentru a servi exclusiv interesele private ale unei frăţii transpartinice", a scris Gelu Diaconu.

În opinia sa, după venirea tehnocraţilor la putere, aceştia au rolul de a stopa reformele pe care el le implementase.

"Departe de ochii publicului, protejaţi de mass-media pe care o alimentează cu publicitate, membrii acestei frăţii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a împiedica această reformă. Marile firme de consultanţă fiscală, clienţii acestora (majoritatea cu capital străin) şi unele ambasade au exercitat o presiune constantă asupra mea, fie direct, fie prin intermediul presei sau a politicienilor pentru a bloca schimbările de la DGAMC şi orice altă măsură cu impact major în lupta anti-evaziune din această zonă", a precizat Diaconu pe blog.

Mai mult, Diaconu povesteşte că un ambasador a venit la el pentru a-i cere să ajute un om de afaceri prin deblocarea rambursării TVA într-un caz.

"De exemplu, un ambasador «periat» şi lăudat de presa progresistă a venit la mine în birou, însoţit de un om de afaceri din ţara pe care o reprezenta, un evazionist notoriu, presandu-mă să dispun deblocarea rambursării TVA într-un caz de evaziune (circa 20 milioane euro), pe care îl aveam în instrumentare. La câteva minute după ce a ieşit din biroul meu am anunţat instituţiile abilitate. În zilele următoare, citeam iarăşi prin presă o serie de elogii aduse aceluiaşi ambasador, cunoscut în spaţiul public drept un adversar al intrării României în Schengen, exact de jurnaliştii care promovează valorile occidentale şi care îl dădeau ca exemplu de bune practici şi onestitate pe acest «amic» al concetăţenilor evazionişti.

Ani de zile a fost o practică constantă intervenţia ambasadelor, în principal din spaţiul UE, pentru susţinerea intereselor marilor companii cu capital străin în relaţia cu Fiscul, în timp ce o eventuală intervenţie a vreunui reprezentant ales al poporului român în Parlament este considerată trafic de influenţă", a scris fostul şef al ANAF.

Gelu Diaconu lasă să se înţeleagă din descrierea sa că ar fi vorba despre ambasadorul Olandei, Matthijs van Bonzel.

Gelu Diaconu a fost demis pe 11 februarie de către premierul Dacian Cioloş, după ce a refuzat să demisioneze, în contextul în care este urmărit penal de către DNA pentru abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Puteţi citi aici întreaga postare a lui Gelu Diaconu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb