Board-ul SIF Moldova a primit un nou mandat la conducerea societăţii

A.I.
Piaţa de Capital / 28 ianuarie 2021

Board-ul SIF Moldova a primit un nou mandat la conducerea societăţii

Claudiu Doroş devine preşedinte-director genaral al SIF-ului

Acţionarii SIF Moldova (SIF2) i-au ales pe Costel Ceocea, Horia Ciorcilă, Claudiu Liviu Doroş, Cătălin Jianu Dan Iancu şi Octavian Claudiu Radu ca membri ai board-ului societăţii pentru pentru o perioadă de patru ani, începând cu data de 5 aprilie 2021 şi pînă la data de 5 aprilie 2025, se arată într-un comunicat al societăţii remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este practic un nou mandat acordat de acţionari actualului board, aceştia fiind de altfel şi singurii candidaţi la locurile din Consiliul SIF Moldova.

Claudiu Doroş, actualul director general al societăţii, va prelua şi funcţia de preşedinte, ce în prezent este deţinută de Costel Ceocea, iar directorul general adjunct Cătălin Iancu va deveni şi vicepreşedinte, funcţie ce acum este ocupată de Octavian Radu, conform deciziilor de astăzi ale board-ului.

De asemenea, administratorii au aprobat, pentru mandatul 2021-2025, funcţionarea a trei comitete consultative ale Consiliului, respectiv: Comitetul de audit, Comitetul de nominalizare - remunerare şi Comitetul de investiţii, comitet nou înfiinţat.

Fiecare comitet este compus din trei membri, respectiv administratorii neexecutivi Ceocea Costel, Ciorcilă Horia şi Radu Octavian Claudiu, având următoarea conducere: preşedintele Comitetului de audit - Radu Octavian Claudiu Radu; preşedintele Comitetului de nominalizare-remunerare - Costel Ceocea; preşedintele Comitetului de investiţii - Horia Ciorcilă.

"Preluarea responsabilităţilor fiecărei structuri sau persoane din conducere se va face începând cu dată avizării de către ASF a componenţei Consiliului de administraţie şi a conducerii executive", se arată în raportul SIF Moldova.

Pe lângă alegerea membrilor Consilului, acţionarii au aprobat şi Politica de remunerare a conducătorilor societăţii. În cazul board-ului, remuneraţia lunară fixă a tuturor membrilor se încadrează în nivelul de 0,015% din valoarea activului total mediu al anului precedent, repartizată în mod egal, în timp ce pentru directori este de douăsprezece salarii medii tarifare pe societate, în cazul directorului general şi unsprezece salarii pentru cel adjunct, după cum se arată în materialele aferente AGOA.

De asemenea, există o componentă variabilă a remuneraţiei, în funcţie de atingerea obiectivelor de performanţă şi gestiunea prudenţială a riscurilor, precum şi un plan de beneficii, sub forma participării la rezultatul net, în numerar şi actiuni.

SIF Moldova trece printr-un proces de rebranding, la finele lunii octombrie a anului trecut acţionarii aprobând schimbarea denumirii din Societatea de Investiţii Financiare Moldova în Evergent Investments, modificare ce va intra în vigoare după avizul Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Offf ..... cand scapam de dinozauri....?

    1. cum sa scapi de dinozauri cind dinozaurii sunt intelesi intre ei. tu nu vezi ca sif2 si 3 sunt la Ceocea si Ciorcila iar 1,4,5 la Bilteanu Lakis si Dragoi. nu vezi ca nu intra unii peste altii, nu se ating. nu candideaza din zona 2,3 in zona 1,4,5 si viceversa? e simplu. e rezolvat cu sifurile

      Ce bilteanu? Unde vezi tu bilteanu? Asa analiza precisa faci? Pai sa avem incredere in tine, deci, ca esti smart tare de tot.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb