Boc: Fermierii vor avea aceleaşi subvenţii în 2012

Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 21 noiembrie 2011

Fermierii vor primi aceiaşi bani din subvenţii, în 2012 ca şi în acest an, a declarat premierul Emil Boc, la finalul săptămânii trecute, într-un interviu acordat postului public de radio.

"În 2012, fermierii vor primi în mână tot atâţia bani cât au primit în 2011 ca subvenţie. Prin faptul că alocăm aceste subvenţii la timp a fost posibil să avem un an agricol bun, evident şi cu ajutorul lui Dumnezeu. Aceşti bani vor fi din surse europene şi din surse naţionale, dar pe ansamblu nu vor primi mai puţini bani în mână", a spus şeful Executivului.

Domnia sa a amintit că săptămâna trecută Guvernul a acordat un împrumut de Trezorerie de 311 milioane euro, printr-o ordonanţă separată, astfel încât să se facă plăţile în avans, la suprafaţă, pentru fermieri.

Mai mulţi fermieri din zootehnie, afiliaţi Federaţiei Agrostar, au protestat, zilele trecute, cerând majorarea subvenţiilor alocate în acest sector.

"Solicitarea noastră este ca subvenţia pentru acest an pe cap de animal să fie cu cel puţin 20% mai mare ca în 2009, adică de minim 700 de lei. Până acum n-am primit niciun semnal pozitiv din partea oficialilor MADR, aceştia susţinând că nu ne pot acorda mai mult de 460 de lei", a declarat Toader Neaţă, preşedintele Asociaţiei Generale a Crescătorilor de Bovine din România, citat de Agerpres.

Domnia sa a precizat că, dacă problemele cres-cătorilor de bovine nu vor fi soluţionate, vor fi organizate acţiuni de protest în toată ţara, cu animale şi utilaje care vor bloca drumurile europene.

Potrivit ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, protestul crescătorilor de vaci nu se justifică, în condiţiile în care subvenţiile în acest sector au crescut cu 12% în acest an, de la 410 lei la 460 de lei pe cap de animal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb