Boc: Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor de lux este considerat adoptat de Parlament

F.A.
Politică / 12 iunie 2010

Boc: Proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor de lux este considerat adoptat de Parlament

Proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor de lux, asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii, este considerat adoptat de Parlament începând cu data de ieri, a anunţat, vineri, premierul Emil Boc, citat de Hotnews. Primul ministru şi-a exprimat speranţa că legea nu va fi contestată la Curtea Constituţională, după ce PSD şi-a exprimat intenţia de a face acest demers.

Domnia sa a declarat: "Numai prin eliminarea a aproximativ 8 mii de astfel de pensii, se face o economie din care pot fi plătite 60 de mii de pensii în România. Acest Guvern a avut curajul să atace pensiile de lux, lucru pe care niciun Guvern nu a avut curajul să îl facă, în ultimii 20 de ani. Nu poţi să ceri solidaritate de la cei care au pensii foarte mici în România şi să păstrezi pensiile de lux. Acest proiect de lege prevede şi reevaluarea tuturor pensiilor de invaliditate din România, în termen de un an".

Guvernul şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului, la începutul săptămânii, asupra legii ce prevede eliminarea pensiilor de lux şi recalcularea pensiilor speciale, precum şi reanalizarea pensiilor de invaliditate, în termen de un an. PDL a cerut, ieri, preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să convoace Biroul Permanent al Senatului astăzi, la ora 12:00, potrivit Antena3. Geoană a anunţat convocarea acestuia pentru luni, la ora 12:00.

Premierul Boc a spus, ieri, că partidele parlamentare trebuie să respecte termenul constituţional privind dezbaterea moţiunii de cenzură, termen care a fost stabilit la trei zile, pentru a proteja opoziţia de un eventual abuz al puterii prin amânarea acestei dezbateri. Boc a acuzat, vineri, PSD şi pe liderul social-democrat Victor Ponta de tentativa de a bloca această lege privind pensiile, prin demersul de a o contesta la Curtea Constituţională.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb