BODE: "Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă"

J.P.
Politică / 17 ianuarie 2022

"Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, luni, că procesul de recrutare a poliţiştilor din sursă externă va fi reanalizat la nivelul MAI şi se va pune accent pe recrutarea specialiştilor pe anumite domenii, conform Agerpres.

"Am decis să reanalizăm la nivelul MAI procesul de recrutare din sursă externă. Pe cât de necesar, pe atât de riscant în unele situaţii. Suntem obligaţi să recurgem la această procedură de selecţie, de recrutare din sursă externă, pentru a acoperi acest deficit de personal uriaş în Ministerul Afacerilor Interne - aproape 30.000 de funcţii", a spus Bode într-o conferinţă de presă la sediul MAI.

El a adăugat că este necesară creşterea cifrei de şcolarizare, atât în şcolile post-liceale, de pregătire a agenţilor, cât şi la Academie, lucru care s-a întâmplat anul trecut - când se înregistrează cea mai mare cifră de şcolarizare din ultimii 5-6 ani.

"Dincolo de pregătirea din şcoală, dincolo de pregătirea în cele câteva luni după recrutarea din sursă externă, considerăm că este extrem de important procesul de pregătire continuă a angajaţilor din MAI la toate structurile, nu doar la cele de ordine publică", a precizat Bode.

Ministrul de Interne a făcut un apel la clasa politică în vederea modificării şi a modernizării legislaţiei rutiere din România, în contextul accidentului produs de un poliţist, în urma căruia o fată de 13 ani a decedat.

"Ministerul Afacerilor Interne a identificat o serie de măsuri de modificări de probleme pe care noi trebuie să le gestionăm în legislaţia rutieră şi de aceea, şi pe această cale, fac un apel la întreaga clasă politică să ne susţină în Parlament în demersul nostru de a modifica, de a moderniza legislaţia rutieră în România, cu tot ce înseamnă responsabilităţi, sancţiuni şi termene", a mai declarat Bode.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Domnule, din atitudinea acelui individ fata de victima si fata de intregul eveniment, reiese cu certitudine ca omul a crezut atunci, imediat, ca el a fost in legalitate, ca acel ingeras a fost unde nu trebuia si ca el, politistul, nu a savarsit nicio incalcare a legii. Ca numai asa se explica faptul ca a impins cu piciorul trupul fetitei, asa cum ar fi impins orice om al legii un cadavru al unui infractor pe care tocmai, in misiune, l-a impuscat.

    Cu siguranta ca omul nu avea pregatirea necesara ca politist si ca, din putinele ore de pregatire avute nu a retinut decat drepturile sale ca politist si ca, in misiune... (cu sirena si girofarul) el este Dumnezeu pe sosea.

    Un om care nu a avut inainte nimic cu armata sau trupele de MI. nu poate fi calificat in doua luni ca politist chiar daca are studii superioare. Paznici, supraveghetori da, se pot face dar nu politisti la comune, la circulatie sau, mai rau, de judiciar, arme si munitii, sau .. .  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb