BODEA: "Orice formulă în afara majorităţii USR-PLUS - PNL - UDMR înseamnă să dai puterea în mâna PSD"

J.P.
Politică / 4 septembrie 2021

"Orice formulă în afara majorităţii USR-PLUS - PNL - UDMR înseamnă să dai puterea în mâna PSD"

Senatorul USR PLUS Iaşi, Marius Bodea, declară, sâmbătă, că rezultatul ultimelor alegeri parlamentare face posibilă o singură formulă de coaliţie majoritară: USR PLUS - PNL - UDMR, iar orice altă formulă înseamnă să dai puterea în mâna PSD, conform Agerpres.

"Rezultatul ultimelor alegeri parlamentare face posibilă o singură formulă de alianţă guvernamentală care să degaje o majoritate: USR PLUS - PNL - UDMR. Orice altă formulă în afara ei înseamnă să dai puterea în mâna PSD: fie printr-o guvernare de tip 'proxy', cu un guvern-paiaţă şi susţinere din umbră, fie printr-o guvernare minoritară chiar a lor, a pesediştilor. Dincolo de zgomot şi furie, aici suntem. Orice formulă în care USR PLUS nu mai face parte din majoritate înseamnă să dai direct/indirect puterea PSD-ului. Ne întoarcem fix de unde am plecat, de la nivelul OUG 13", a scris senatorul Marius Bodea, pe Facebook.

Totodată, Bodea spune că "dacă această coaliţie stă într-un singur om care poate fi premier, asta e pentru PNL dovadă a unei lipse crase de lideri şi de soluţii".

"Teatrul acesta ieftin cu alianţe închipuite cu extremiştii şi propaganda asta deşănţată declanşată după ce, în prealabil, au fost aplicate nişte 'perverse' golăneşti partenerului de guvernare nu ţin. Coaliţie nu înseamnă să-ţi pândeşti colegul de clasă, să-i aplici o mamă de bătaie şi să-i furi tot ce are prin buzunare, iar apoi să te duci la diriginte şi să-i spui că tot cel bătut e golanul clasei. Nu merge nici pentru mincinos, nu ţine nici îmbăţoşarea dirigintelui", afirmă senatorul USR PLUS Iaşi.

Marius Bodea face şi exerciţiul imaginării unei guvernări Cîţu susţinută de PSD în Parlament. "Să ne imaginăm o guvernare Cîţu susţinută de PSD în Parlament. Guvernul nu are majoritate, deci nu poate impune agenda legislativă. Vine Ciolacu cu dublarea alocaţiilor şi pensiilor prin lege, şi asta trece în plen. PSD va muri de grija poporului şi va introduce lege după lege populistă pentru a se asigura că Guvernul se afundă tot mai tare şi că decontează tot mai tare. Între timp, PSD ajunge la 60% până în 2024. Game over", avertizează parlamentarul USR PLUS Iaşi.

De asemenea, Bodea mai afirmă că "Orban să nu îşi frece nici el mâinile prea tare, că are pe conştiinţă pesedizarea PNL-ului şi, prin urmare a coaliţiei, cu transferuri neruşinate de pesedişti la liberali şi menţinerea penalilor în funcţii publice!".

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Recent Orban mai are o piatră de moară: vrea pensii speciale pentru primari!

    Cred sincer că PNL ar trebui să dispară de pe scena politică! Eu nu mai votez așa ceva!  

    Fara voi nu se poate. Numai voi trebuie sa conduceti (furati)

    O fi, dar ce ne facem cu procentajele din alegeri? MAI ARE SENS SA MERGI LA ALEGERI CAND INDIF DE REZULTAT CASTIGA CINE VREA... PRESEDINTELE SAU ALTI X, Y, Z...-ISTI?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb