Bogdan Aurescu a discutat cu ministrul Mediului din Emiratele Arabe Unite despre investiţii în agricultură şi energie

F.D.
Politică / 22 septembrie 2022

Bogdan Aurescu a discutat cu ministrul Mediului din Emiratele Arabe Unite despre investiţii în agricultură şi energie

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, ieri, la New York, o întrevedere bilaterală cu ministrul mediului şi schimbărilor climatice din Emiratele Arabe Unite, Mariam Almheiri, în marja celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, relatează Agerpres.

Consultările de la New York au avut loc în continuarea discuţiei telefonice recente a ministrului Bogdan Aurescu cu ministrul afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Emiratelor Arabe Unite, şeicul Abdullah bin Zayed Al Nahyan, la care a participat şi ministrul Mariam Almheiri, informează un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

"Şeful diplomaţiei române a salutat ritmul susţinut al contactelor politico-diplomatice şi sectoriale bilaterale din ultima perioadă, considerând că acestea creează un cadru propice pentru facilitarea dialogului privind dezvoltarea cooperării economice româno-emirateze. Cei doi înalţi demnitari s-au referit la modalităţile pragmatice de realizare a unor proiecte concrete de investiţii, în domeniile deja identificate în cadrul convorbirilor care au avut loc în luna iunie 2022 la Abu Dhabi, cu prilejul vizitei prim-ministrului Nicolae Ciucă în EAU, precum şi al celei de-a doua sesiuni a Comitetului de cooperare între Guvernul României şi Guvernul EAU, co-prezidată de ministrul român de Externe", se precizează în comunicat.

A fost agreată, în acest context, realizarea unui raport de etapă cu privire la stadiul fiecărui proiect în parte, inclusiv în baza evaluărilor şi discuţiilor de coordonare inter-ministerială şi cu mediul de afaceri ale fiecărei părţi, şi stabilirea unui calendar de lucru concret.

Ministrul Aurescu a transmis că aşteaptă cu interes vizita din octombrie de la Bucureşti a ministrului emiratez, alături de miniştri şi companii interesate, pentru discuţii aplicate privind proiectele discutate în domeniul agriculturii, energiei şi infrastructurii de transport.

"Ministrul român de Externe a reafirmat determinarea prim-ministrului României şi a întregului Guvern de a avansa pe linia celor convenite în contactele bilaterale directe şi în convorbirile telefonice la nivel înalt din ultimele luni. A încurajat, în acest sens, dialogul direct periodic al celor două părţi, la nivelul principalilor miniştri implicaţi şi al ministerelor de resort", adaugă MAE.

La rândul său, ministrul Mariam Almheiri a evocat importanţa asigurării securităţii alimentare pe plan regional şi global, având în vedere provocările de securitate şi de mediu actuale. În acest sens, a transmis interesul părţii emirateze privind crearea unor mecanisme eficiente de coordonare în domeniile agricultură, mediu, tranziţie energetică echitabilă, sisteme alimentare sustenabile şi schimbări climatice. De asemenea, oficialul EAU a exprimat interesul coordonării apropiate cu România în pregătirea reuniunii la nivel înalt COP27 de anul acesta din Egipt şi a COP28 ce va fi găzduită de EAU anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb