Bogdan Aurescu a exprimat angajamentul pentru continuarea sprijinului amplu al României acordat refugiaţilor ucraineni

F.D.
Politică / 22 septembrie 2022

Bogdan Aurescu a exprimat angajamentul pentru continuarea sprijinului amplu al României acordat refugiaţilor ucraineni

Ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut ieri, o întrevedere bilaterală cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejèinović Burić, în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU de la New York. Ministrul de externe român a exprimat angajamentul ferm pentru continuarea sprijinului amplu acordat de către ţara noastră refugiaţilor ucraineni.

Cei doi oficiali au abordat subiecte legate de situaţia actuală de securitate şi provocările cu care se confruntă Consiliul Europei după excluderea Rusiei din această organizaţie, precum şi cooperarea cu societatea civilă, mass-media independente şi opoziţia democratică din Rusia şi Belarus, aspecte care vor marca activitatea Consiliului Europei pe termen scurt şi mediu.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a exprimat susţinerea deplină a României faţă de rolul Consiliului Europei (CoE) în promovarea standardelor în domeniile politic, juridic, afaceri interne şi capacitate administrativă. În acest context, a evidenţiat rolul important al CoE în ceea ce priveşte oferirea de sprijin pentru consolidarea instituţională şi constituţională, a luptei anti-corupţie şi împotriva discriminării în Ucraina, Republica Moldova şi Georgia.

În context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat necesitatea continuării eforturilor de eficientizare a multilateralismului şi de întărire a rezilienţei pe baza valorilor democratice şi a regulilor dreptului internaţional.

În cadrul întrevederii, ministrul român de externe a reiterat faptul că ţara noastră sprijină activ eforturile CoE pentru investigarea tuturor încălcărilor drepturilor omului. A menţionat contribuţia financiară voluntară a României pentru sprijinirea CEDO în efortul de a recupera întârzierile în gestionarea dosarelor de pe rol. De asemenea, a informat despre cererea de intervenţie făcută de România pe 16 septembrie la CEDO în favoarea Ucrainei în procesul deschis de aceasta împotriva Rusiei pentru încălcări ale drepturilor omului în contextul invaziei.

Ministrul de externe român a exprimat angajamentul ferm pentru continuarea sprijinului amplu acordat de către ţara noastră refugiaţilor ucraineni.

De asemenea, a subliniat importanţa intensificării eforturilor de către comunitatea internaţională pentru a sprijini societatea civilă rusă şi jurnaliştii din ţară şi din exil, pe linie de protecţie şi promovare a drepturilor omului, mai ales după ce Federaţia Rusă a încetat să mai fie parte la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. In acelaşi sens, s-a referit la sprijinul României, prin fonduri donate prin European Endowment for Democracy pentru societatea civilă şi media independente belaruse.

În acest context, a salutat iniţiativa de înfiinţare a unui Grup de Contact în cadrul Consiliului Europei, în cooperare cu reprezentanţii forţelor democratice din Belarus şi ai societăţii civile.

Oficialul român a reiterat încrederea ţării noastre în mecanismele de monitorizare ale Consiliului Europei, ca fiind instrumente deosebit de utile pentru consolidarea democraţiei.

La rândul său, Secretarul General al Consiliului Europei a mulţumit ministrului român de externe pentru eforturile de a sprijini refugiaţii din Ucraina şi societatea civilă din Belarus.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat ieri, la New York, şi la reuniunea de nivel înalt pentru a marca aniversarea a 30 de ani de la adoptarea Declaraţiei privind drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, religioase şi lingvistice, desfăşurată în marja segmentului la nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

Potrivit MAE, în intervenţia sa, ministrul român a prezentat modelul României în materie de protejare a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale pe dimensiunile etnică, lingvistică, religioasă, ţara noastră fiind un stat ce plasează dialogul interetnic şi intercultural în centrul politicilor dezvoltate în acest domeniu.

Totodată, ministrul român a exprimat disponibilitatea României de a-şi împărtăşi experienţa privind respectarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale cu alte state membre ONU interesate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. În curând o sa avem mai mulți ucrainienii de cât roman ,bănui ca ei nu trebuie nici sa facă frigul,nici foamea ca au mai multe drepturi decât noi,România trezestete

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb