BOGDAN AURESCU:  "Este nevoie de o monitorizare şi mai atentă a situaţiei din Marea Neagră"

F.D.
Politică / 30 noiembrie 2022

"Este nevoie de o monitorizare şi mai atentă a situaţiei din Marea Neagră"

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat miercuri că la Reuniunea ministerială a NATO a subliniat necesitatea monitorizării şi mai atente a situaţiei din Marea Neagră, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei, şi a menţionat că există deschidere din partea aliaţilor de a pune în comun capabilităţile lor, astfel încât toate informaţiile să fie integrate şi utilizate într-un mod mai eficient decât în prezent, relatează Agerpres.

"În discuţii, am subliniat şi necesitatea ca, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei, să fie organizată şi mai bine activitatea de monitorizare a situaţiei din regiunea Mării Negre, de asemenea, pentru facilitarea transporturilor în Marea Neagră în condiţii de siguranţă şi securitate", a afirmat Aurescu, la conferinţa de presă după Ministeriala NATO.

El a evidenţiat că incidentele care au avut loc în ultima perioadă - bombardamente asupra infrastructurii critice din Ucraina, rachete care survolează spaţiul aerian al Republicii Moldova sau care cad accidental - arată necesitatea unei vigilenţe sporite în spaţiul aerian, maritim din proximitatea flotei Alianţei.

"Aţi văzut incidentele care au avut loc în ultima perioadă, legate de bombardamentele asupra infrastructurii critice din Ucraina, rachete care survolează în spaţiul aerian al Republicii Moldova, violând astfel neutralitatea şi integritatea teritorială a statului respectiv, rachete care cad accidental fie în Republica Moldova, fie în Polonia. Toate aceste chestiuni arată ca trebuie să fim extrem de vigilenţi cu privire la orice fel de aspecte care au legătură cu spaţiul aerian, maritim din proximitatea flotei Alianţei. În acest sens, am subliniat faptul că este nevoie de o monitorizare mult mai atentă, deşi există deja, după cum este ştiut, o monitorizare foarte substanţială a ceea ce se întâmplă în acest spaţiu, dar este nevoie de o monitorizare şi mai atentă, inclusiv pe acest tip de incident. Şi există evident deschidere din partea aliaţilor de a pune în comun capabilităţile lor, în aşa fel încât toate informaţiile să fie integrate şi să fie utilizate într-un mod mai eficient decât în prezent. Este o temă pe care o vom urmări în continuare în cadrul Alianţei în perioada următoare", a adăugat Aurescu.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Rusia face ce a declarat ca face cand a invadat ,numai argumentatia la fiecare etapa s a schimbat functie de context . Rusia foloseste militiile lui Prigojin ,Ucraina foloseste militiile lui Kolomoisky ,oligarhul din Dombas ,proprietar si producator al serialului Servitorul poporului . Partile in conflict sunt 2 ramuri din acelasi trunchi din care s au desprins acum 30 de ani ,dupa 300 de ani de istorie comuna . Presedintele Iohanis ,premierul ,Geoana ...limitati ajutorul la economie ,transport si ajutorare refugiati ,ca altfel atrageti Romania intr un dezastru la care nu poate face fata ,chiar acum de ziua ei !

    1. Rusnache, rusnache, mirosi de la distanta!

      A vodka si ruble!

    Romania, Nato si lumea civilizata, in general, trebuie sa sustina Ucraina.

    Daca rusii castiga, urmeaza Republica Moldova, Romania etc.

    Nu cred ca ne dorim, ca popor, sa ajungem slugile Rusiei, ca belorusii! 

    1. Like!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb