Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat miercuri că la Reuniunea ministerială a NATO a subliniat necesitatea monitorizării şi mai atente a situaţiei din Marea Neagră, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei, şi a menţionat că există deschidere din partea aliaţilor de a pune în comun capabilităţile lor, astfel încât toate informaţiile să fie integrate şi utilizate într-un mod mai eficient decât în prezent, relatează Agerpres.
"În discuţii, am subliniat şi necesitatea ca, având în vedere impredictibilitatea comportamentului Rusiei, să fie organizată şi mai bine activitatea de monitorizare a situaţiei din regiunea Mării Negre, de asemenea, pentru facilitarea transporturilor în Marea Neagră în condiţii de siguranţă şi securitate", a afirmat Aurescu, la conferinţa de presă după Ministeriala NATO.
El a evidenţiat că incidentele care au avut loc în ultima perioadă - bombardamente asupra infrastructurii critice din Ucraina, rachete care survolează spaţiul aerian al Republicii Moldova sau care cad accidental - arată necesitatea unei vigilenţe sporite în spaţiul aerian, maritim din proximitatea flotei Alianţei.
"Aţi văzut incidentele care au avut loc în ultima perioadă, legate de bombardamentele asupra infrastructurii critice din Ucraina, rachete care survolează în spaţiul aerian al Republicii Moldova, violând astfel neutralitatea şi integritatea teritorială a statului respectiv, rachete care cad accidental fie în Republica Moldova, fie în Polonia. Toate aceste chestiuni arată ca trebuie să fim extrem de vigilenţi cu privire la orice fel de aspecte care au legătură cu spaţiul aerian, maritim din proximitatea flotei Alianţei. În acest sens, am subliniat faptul că este nevoie de o monitorizare mult mai atentă, deşi există deja, după cum este ştiut, o monitorizare foarte substanţială a ceea ce se întâmplă în acest spaţiu, dar este nevoie de o monitorizare şi mai atentă, inclusiv pe acest tip de incident. Şi există evident deschidere din partea aliaţilor de a pune în comun capabilităţile lor, în aşa fel încât toate informaţiile să fie integrate şi să fie utilizate într-un mod mai eficient decât în prezent. Este o temă pe care o vom urmări în continuare în cadrul Alianţei în perioada următoare", a adăugat Aurescu.
1. E razboi si ambii combatanti lovesc in teritoriul
(mesaj trimis de Un liberal în data de 01.12.2022, 11:16)
Rusia face ce a declarat ca face cand a invadat ,numai argumentatia la fiecare etapa s a schimbat functie de context . Rusia foloseste militiile lui Prigojin ,Ucraina foloseste militiile lui Kolomoisky ,oligarhul din Dombas ,proprietar si producator al serialului Servitorul poporului . Partile in conflict sunt 2 ramuri din acelasi trunchi din care s au desprins acum 30 de ani ,dupa 300 de ani de istorie comuna . Presedintele Iohanis ,premierul ,Geoana ...limitati ajutorul la economie ,transport si ajutorare refugiati ,ca altfel atrageti Romania intr un dezastru la care nu poate face fata ,chiar acum de ziua ei !
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2022, 12:02)
Rusnache, rusnache, mirosi de la distanta!
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2022, 12:02)
A vodka si ruble!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2022, 12:00)
Romania, Nato si lumea civilizata, in general, trebuie sa sustina Ucraina.
Daca rusii castiga, urmeaza Republica Moldova, Romania etc.
Nu cred ca ne dorim, ca popor, sa ajungem slugile Rusiei, ca belorusii!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 01.12.2022, 12:01)
Like!