Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a subliniat, ieri, la reuniunea ministerială a Alianţei pentru Multilateralism, importanţa protecţiei mediului înconjurător, mai ales în contextul efectelor pandemiei de COVID-19, afirmând că "schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii trebuie gestionate ca provocări interdependente", transmite Agerpres.
Reuniunea ministerială a Alianţei pentru Multilateralism, desfăşurată în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, este o iniţiativă franco-germană formalizată în 2019 şi a fost găzduită de ministrul pentru Europa şi al afacerilor externe al Franţei, Jean-Yves Le Drian, şi ministrul federal al afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas, transmite un comunicat al MAE.
Conform sursei citate, reuniunea a prilejuit abordarea unor teme şi provocări de actualitate la nivel global, precum răspunsul internaţional faţă de pandemia de COVID-19, drepturile omului şi egalitatea de gen, acţiunea pentru combaterea schimbărilor climatice, a consecinţelor sale şi pentru prevenirea degradării biodiversităţii.
Ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la importanţa protecţiei mediului înconjurător, mai ales în contextul efectelor corelate pandemiei de COVID-19, menţionând că este necesară o cooperare crescută la nivel multilateral pentru "redresarea mai eficientă şi mai bine orientată către principiile economiei verzi".
Şeful diplomaţiei române a subliniat că schimbările climatice, degradarea mediului înconjurător şi a biodiversităţii trebuie gestionate ca provocări interdependente.
Aurescu a precizat că în România aproximativ 23% din teritoriul naţional reprezintă arii naturale protejate, care fac parte din reţeaua europeană "Natura 2000".
De asemenea, şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa utilizării instrumentelor dreptului internaţional pentru a combate efectele provocărilor globale, inclusiv schimbările climatice. El s-a referit la problema creşterii nivelului mărilor şi oceanelor ca efect direct al schimbărilor climatice, menţionând modul în care Comisia de Drept Internaţional a ONU abordează această problemă, notează sursa citată.
Totodată, ministrul afacerilor externe a făcut apel la realizarea de progrese semnificative cu ocazia Conferinţei ONU privind Schimbările Climatice (COP 26) care se va desfăşura în luna noiembrie la Glasgow.
La eveniment au luat parte peste 40 de miniştri şi secretari de stat şi alţi demnitari din întreaga lume, reprezentanţi ai statelor şi organizaţiilor care susţin sistemul multilateral.
Alianţa pentru Multilateralism reprezintă o platformă informală menită să atragă şi să genereze formate de cooperare flexibile în jurul unor teme de interes pentru susţinerea şi promovarea unei ordini internaţionale multilaterale, bazate pe dreptul internaţional. Alianţa a fost iniţiată de miniştrii afacerilor externe ai Franţei şi Germaniei, în 2019.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2021, 08:41)
Are mare dreptate idiotul.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 24.09.2021, 11:47)
Alt impostor, care sufera de "incalzire globala" la ordin! Probabil ca la asta, contribuie si intrarea sa in andropauza!