BOGDAN HUŢUCĂ (PNL): "OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei"

I.M.
Politică / 11 februarie 2019

Bogdan Huţucă

Bogdan Huţucă

Deputatul liberal Bogdan Huţucă spune că Guvernul încalcă mai multe principii constituţionale, pentru că OUG 114 obligă autorităţile locale să crească taxele şI impozitele.

Conform legii, fiecare autoritate locală are posibilitatea de a indexa impozitele şi taxele locale cu indicele de inflaţie. Majoritatea oraşelor şi comunelor din ţară nu fac acest lucru pentru a proteja cetăţenii, cu atât mai mult cu cât nu exista nicio repercusiune. OUG 114 a schimbat însă acest lucru şi stabileşte că dacă consiliile locale nu cresc taxele şi impozitele locale cu indicele inflaţiei, atunci pentru acestea se aplică nivelurile maximale din lege, informează deputatul prin-un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Codul fiscal oferă autorităţilor locale o marjă între care pot stabili aumite impozite locale, de exemplu în cazul clădirilor pot fi între 0.08% şi 0.2% din valoarea impozabilă. Ordonanţa pesedistă îi obligă acum pe toţi să se ducă la 0.2 chiar dacă impozitele pe care le votaseră erau mult mai mici. Astfel, românii ar putea plăti mai mult de dublu faţă de cât plăteau.

Huţucă a declarat: "Pesediştii au apelat la o golănie, căci au venit cu OUG 114 pe 29 decembrie, iar până la sfârşitul anului nu mai era nicio singură zi lucrătoare. Ei bine, în OUG 114 se spune că dacă consiliile locale nu cresc taxele şi impozitele în maxim trei zile, atunci se aplică nivelurile maximale. Chiar dacă ar fi vrut să facă acest lucru, consiliile locale nu au avut timpul necesar pentru a se întruni şi vota înainte de încheierea exerciţiului financiar, deoarece termenul era deja expirat. În mod evident, PSD-ALDE a urmărit să le crească taxele şi impozitele românilor fără să îşi asume însă acest lucru".

"În concluzie, OUG 114 încalcă principiile constituţionale privind accesibilitatea şi previzibilitatea legii deoarece nu oferă autorităţilor locale timpul legal pentru a-şi regla conduita printr-un vot în consiliul local", mai spune Huţucă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa nu exageram....da, oug 114 reprezinta o marlanie PSD ALDE, dar consiliile locale, alese de cetateni sa lucreze in interesul cetatenilor, se puteau intruni in sedinta extraordinara sa modifice impozitele in interesul cetatenilor...da na, erau in vacanta si-i durea pe ei la basca de cetateni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb