Bogdan Maioreanu, eToro: "Livrările de telefoane mobile cresc la nivel global, investitorii aşteptând noile modele Apple"

F.D.
Companii / 3 septembrie

Bogdan Maioreanu, eToro: "Livrările de telefoane mobile cresc la nivel global, investitorii aşteptând noile modele Apple"

Se preconizează că vânzările de telefoane mobile vor creşte în acest an datorită condiţiilor macroeconomice mai favorabile şi îmbunătăţirii sentimentului consumatorilor, inversând astfel tendinţa negativă înregistrată în ultimii ani. Aceasta este o veste bună pentru marii producători de telefoane care încep să aducă noi modele pe piaţă în această toamnă. Următorul care îşi va anunţa noile modele este Apple, cu noua serie iPhone 16 pregătită de lansare pe 9 septembrie, spune Bogdan Maioreanu, analist eToro.

Potrivit sursei citate, prognoza livrărilor globale de telefoane pentru 2024 a fost estimată de compania de cercetare de piaţă Counterpoint la 1,23 miliarde de unităţi, o creştere de 5% faţă de anul trecut. Dar această cifră este încă cu 21% sub vârful din 2017 de 1,56 miliarde de unităţi. Semnalul este totuşi important, deoarece inversează tendinţa de scădere pe care am văzut-o din 2021. Analiştii cred că introducerea inteligenţei artificiale generative (GenAI) va creşte estimările privind livrările dincolo de acest an, deoarece marii producători se grăbesc să introducă această nouă tehnologie în noile lor dispozitive. Acest lucru este posibil să declanşeze o creştere a adoptării modelelor cu AI inclus. "Estimările Counterpoint sunt că ponderea smartphone-urilor cu capacitate GenAI este de aşteptat să treacă de la mai puţin de o cincime în 2024 la mai mult de jumătate în 2028. AI-ul Apple (Apple Intelligence), disponibil pe viitoarele sale modele, probabil va stimula adoptarea dispozitivelor GenAI în întreaga piaţă a smartphone-urilor. Aceasta ar putea crea o oportunitate pentru Apple de a urca în fruntea livrărilor anuale încă din 2025", precizează analistul eToro.

De fapt, fanii şi investitorii deopotrivă aşteaptă dezvăluirea noilor terminale Apple iPhone 16 lunea viitoare. În ultimii doi ani, noua generaţie de iPhone-uri a adus doar îmbunătăţiri ale camerei şi procesorului şi a avut puţine inovaţii. De aceea, aşteptările pentru noile modele sunt mari. Apple a pierdut în favoarea Samsung poziţia de lider în ceea ce priveşte cota de piaţă la sfârşitul primului trimestru. Livrările de modele iPhone au scăzut cu 13% de la an la an, la nivel mondial la 50,6 milioane de unităţi sau 17% din cota de piaţă globală. Samsung reprezintă 20% din această cotă, cu 59,4 milioane de unităţi.

"Dar în Uniunea Europeană funcţia AI generativă a terminalelor Apple nu va fi disponibilă de la lansare, a declarat compania, din cauza preocupărilor legate de confidenţialitate care decurg din legea privind pieţele digitale. Iar acest lucru ar putea avea un impact asupra atractivităţii noilor terminale Apple. Investitorii aşteaptă, de asemenea, terminale cu un nou design, cum ar fi telefoanele cu clapetă sau cele pliabile şi o creştere a inovaţiei. Intrarea Apple pe piaţa telefoanelor pliabile este aşteptată în 2027, dar analiştii estimează că deocamdată brandurile chinezeşti precum Huawei, HONOR dar şi Motorola sunt cele care vor impulsiona creşterea pe această piaţă", arată Bogdan Maioreanu.

Apple este o companie foarte importantă pentru investitori. Este a patra cea mai deţinută acţiune de către investitorii individuali de pe platforma eToro la nivel global, dar şi de către investitorii români. De aceea, interesul şi aşteptările pentru noul iPhone sunt mari, având în vedere că vânzările de telefoane mobile au reprezentat jumătate din veniturile Apple în trimestrul al doilea al acestui an. Până în prezent, preţul acţiunilor Apple a câştigat aproape 19% de la începutul anului, dar modul în care noile iPhone-uri vor fi primite de public va influenţa cu siguranţă evoluţia acţiunilor companiei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb