BOMBA TICĂIE LA ASF Termenul pentru depunerea candidaturilor la şefia ASF - prelungit cu două săptămâni

G.M.
Bănci-Asigurări / 3 iunie 2020

Termenul pentru depunerea candidaturilor la şefia ASF - prelungit cu două săptămâni

Birourile Permanente Reunite ale Parlamentului au decis, astăzi, prelungirea cu două săptămâni a termenului limită pentru depunerea candidaturilor la funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), post rămas vacant în octombrie 2019, când Leonardo Badea a devenit viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Termenul limită iniţial de depunere a candidaturilor era mâine, 4 iunie, dar, conform unor surse parlamentare, din cauza divergenţelor dintre liderii politici, care au spus că termenul stabilit era prea scurt, acesta a fost prelungit, ieri, cu două săptămâni, adică, până în 18 iunie.

Prelungirea termenului de depunere a candidaturilor pentru şefia ASF atrage automat schimbarea datei şedinţei de plen reunit al Parlamentului pentru numirea noului preşedinte al Autorităţii. Iniţial, şedinţa de plen comun a fost programată pentru 17 iunie, dar în noile condiţii se pare că aceasta va avea loc, cel mai târziu, în ultima săptămână a lunii curente.

Şefii comisiilor de specialitate din Senat ne-au spus că nu ştiu cine şi-a depus candidatura pentru şefia ASF. Demutatul Sorin Lazăr, preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci, ne-a precizat că, în condiţiile actualei pandemii, toate dosarele de candidatură se depun la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor, după care, la încheierea termenului de depunere, vor fi înaintate comisiilor de buget, finanţe-bănci din cele două Camere ale Parlamentului.

Până în prezent, şi-a anunţat public candidatura pentru preşedinţia ASF senatorul social-democrat Daniel Zamfir, care este susţinut de opt organizaţii ce fac parte din Grupul Consultativ pentru Protecţia Consumatorilor de servicii financiare non-bancare, printre acestea numărându-se şi Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Conform unor surse politice, favoritul social-democraţilor pentru funcţia de preşedinte al ASF ar fi Nicu Marcu, actualul vicepreşedinte al Curţii de Conturi a României.

Rămâne de văzut câte candidaturi vor fi depuse şi asumate politic pentru şefia ASF până pe 18 iunie şi cum se vor rezolva problemele generate de modul de acţiune al actualei conduceri a Autorităţii în piaţa financiară şi în piaţa asigurărilor.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Make, te rog frumos, de data asta, sterge tu primul si scriu eu dupa tine!

    1. Dar de ce te-ai incapatina sa scrii pe site-ul BURSA?!

      Du-te si scrie pe alte site-uri, piticule!

      Du-te acolo, nu fii prost! 

    Deschideti mall-urile mai repede...ca sa aiba hainute noi pupilele, rubedeniile, amantele, vecinii, amicii de gradinita + ce obligatii mai are noul presedinte al ASF (oricare ar fi el). De asta se amana alegerea acum. Daca se decide un presedinte acum, imediat isi angajeaza in ASF toata pleava din anturajul sau...zeci de tarancute dichisite frumos cu ruj pe botik si destepte ca o panseluta, prietenasii de la bere, nepoteii nu stiu cui senator, si cate si mai cate dejectii umane..pe salarii imense..sa frece ...timpul prin ASF in directii auxiliare nu de specialitate....dar cum mall-urile sunt inchise....se amana!

    Daca nu vor sparge cloaca de la ASF, partidele vor deconta la alegeri,electoratul nu va ramane indiferent la autoritatile refugiu pentru clientela politica. Daca romanul de rand nu realizeaza inca, ASF, ca si alte autoritati capuse, sunt motivul pentru care partidele noastre se bat pe voturi....de aici vin banii,aici isi plaseaza amantele,rudele, nepoții s.a.m.d. Si ca ASF sunt multe autoritati, nu ar fi bine ca presa sa scoata un articol cu toate autoritatile capusate? Este necesar a se umbla urgent la salarii,asa se scapa de capuse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb