Bombe cu ceas marca Iohannis-Orban

Sorin Roşca Stănescu
Politică / 17 mai 2020

Sorin Roşca Stănescu

Nu este deloc exclusă o recrudescenţă a epidemiei. O coborâre de pe faimosul platou. Dar în sens invers. În sensul de întoarcere. Acesta se anunţă a fi rezultatul unor greşeli extraordinar de mari făcute de tandemul politic nominalizat în titlu. Iar bombele cu ceas sunt mai multe. Periculos de multe. Începând de la frontiera României şi până în inima ei. Bombă cu ceas la frontiere. Bomba cu ceas în Piaţa Victoriei. Sau în Herăstrău. Bombă cu ceas nu numai în oraşele mari, ci şi în oraşele mici. Având de această dată nu o conotaţie organizatorică, cum se întâmplă la intrările în ţară, ci o conotaţie psihologică. Încă şi mai periculoasă. Pericolul de escaladare al epidemiei este din păcate cât se poate de real.

Totul a început printr-o estimare total greşită a calendarului legislativ, având la bază dispreţul faţă de Legea Fundamentală a statului. Ignorarea Constituţiei face victime. Iar prefigurarea efectelor extrem de periculoase care pot urma este, din păcate, cât se poate de vizibilă pe străzile din oraşele mari, pe străzile din oraşele mici, pe străzile din satele României. Şi chiar şi în curţile oamenilor, în care nimeni nu mai respectă nici măcar cele mai elementare reguli de distanţare socială.

Dacă iei o minge şi o bagi prea adânc în apă, în momentul în care-ţi scapă din mâini, conform legilor fizicii, ea ţâşneşte spre suprafaţă. Şi cu cât ai băgat-o anterior mai adânc, cu atât mai puternic are tendinţa de a sări, ridicându-se deasupra apei. Presiunea psihologică la care a fost supusă populaţia prin dispoziţii contradictorii, multe lipsite de claritate sau de o elementară logică, dispoziţii impuse de către Ludovic Orban, amplificate de amenzi aberante şi uneori de excesul de zel sau chiar abuzul de putere al unor poliţişti, a avut drept efect dezlănţuirea necontrolată a spiritului de libertate propriu oricărui popor. Şi nimic nu a mai îngrădit în aceste zile manifestarea necontrolată, uneori excesivă a acestui spirit de libertate. Aşa se explică demostraţiile, cu sau fără tricolor, desfăşurate în Piaţa Victoriei şi în alte spaţii publice din ţară. Sau ieşirea şi pe timp de zi şi pe timp de noapte în număr mare în parcurile României, fără a mai ţine cont de niciun fel de reguli legate de protecţia persoanelor. Şi pieţele agroalimenare au fost şi sunt aglomerate în exces. Epidemia poate cunoaşe oricând nu numai o recrudescenţă, ci o amploare care până acum a putut fi evitată în România.

Deci oamenii nu mai pot fi ţinuţi sub control în niciun fel, o dată fiindcă au existat exagerări, denaturări, neclarităţi şi contradicţii grave în actul de decizie prezidenţială şi guvernamentală şi, în al doilea rând, fiindcă, ignorând prevederile constituţionale, încălcându-le cu tot dinadinsul, Executivul a ajuns în situaţia pe care eu am enunţat-o pentru prima dată. Nu a mai putut să înnădească starea de urgenţă cu starea de alertă. Iar în prealabil, aşa cum tot primul am anunţat pe un post de televiziune, Curtea Constituţională a sancţionat ordonanţele de urgenţă în baza cărora au fost amendaţi 300.000 de români. Şi, concret, am avertizat că cetăţenii, ca urmare, vor refuza să mai respecte restricţiile. Din nefereicire, am avut de două ori dreptate. Şi s-au creat cele trei zile de haos. Un haos care se poate perpetua şi chiar amplifica şi după cele trei zile în care nu au mai existat constrângeri legisative. Deşi s-au comportat în linii mari extrem de disciplinat, românii trataţi de către guvernanţi cu lipsă de respect, s-au revoltat în mod manifest sau mai puţin manifest - pentru că există o uriaşă revoltă care încă nu este prea vizibilă - şi, ignorând pericolul, nu mai respectă nici măcar regulile elementare de igienă, ca să nu mai vorbim despre regulile atât de neceserae de distanţare socială, în condiţiile în care, în absenţa testărilor, nu se ştie cine este infectat şi cine nu este infectat. Iar absenţa testărilor li se se datorază în exclusivitate lui Ludovic Orban, care în bătălia lui cu Gabriela Firea, timp de mai bine de trei săptămâni, a afirmat în mod repetat că testarea în masă este o prostie, care nu-şi are rostul. Motiv pentru care până la urmă l-a destituit şi pe Adrian Streinu-Cercel, care colabora în acest sens cu primarul general al Capitalei.

Iar acum a venit şi nebunia de la frontiere. După ce oamenii au stat multe ore în şir la coadă şi într-un sens, şi în altul, şi pentru a intra în ţară şi pentru a ieşi din ţară, revolta în rândul lor a izbucnit şi au spart pur şi simplu barierele instituite de vameşi şi de grăniceri, astfel încât şi într-un sens şi în altul au trecut frontiera fără a mai fi verificaţ in vreun fel. Această bombă cu ceas se răspândeşte în aceste ore pe întreg teritoriul României, descurajându-i şi mai mult pe cetăţenii care, două luni, au stat cuminţi în casele lor, pentru a pune stavilă epidemiei.

Preţul tâmpeniilor Guvernului îl vom plăti toţi. Cu vârf şi îndesat. Nu doar guvernanţii. Nu doar Klaus Iohannis. Nu doar PNL. Şi mă tem că dacă românii nu pot fi convinşi să respecte măcar începând de mâine câteva reguli de bază, epidemia va scăpa de sub control. Dar cine ar putea să-i mai convingă? În niciun caz Guvernul. Guvernul şi-a pierdut orice fel de credibilitate. În niciun caz Klaus Iohannis. Nici Klaus Iohannis nu mai are credibilitate. În principiu, acest rol ar putea fi luat de opoziţie. De care opoziţie? De Traian Băsescu? Imposibil. De Victor Ponta? Din nou, imposibil. De PSD? Îl şi văd pe Marcel Ciolacu, cu "credibilitatea" pe care o are, adresând-se în mod convingător românilor, pentru a-i convinge să se spele pe mâini - nu şi pe creier - şi să rămână cât mai mult timp posibil în casă. Iar dacă mă gândesc la măşti şi la obligaţia care apare abia acum, ca în toate spaţiile publice închise să fie purtate, mă ia cu ameţeală. Cine produce şi cine importă miliardele de măşti necesare pentru toată această perioadă a stării de alertă? Ghiciţi voi. Mie mi-e cu neputinţă.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. aha e tare toate bombele aruncate de SRS

    1. El a zis primul, el a intuit primul.... ha ha ha! ce o să-l mai agite pe Make.

      Poate-i rade spațiul din fituica. 

      de ce vorbeste SRS doar de bombe cu ceas marca Iohannis-Orban,

      si nici un cuvint contra parlamentului sau CCR ?? 

    "Cine produce şi cine importă miliardele de măşti necesare pentru toată această perioadă a stării de alertă? " - asta era marea intrebare dupa ce am citit tot textul , asa-zisa batalia Firea-Orban este de imagine ca oricum finalul care si-l doresc ei este acelasi, astia sunt controlati din afara tarii. Mai bine te intrebai de ce santajeaza Billy Gates ca ofera vaccin celor care se inscriu in agenda lui de nasteri controlate, adica ma infectezi cu un virus dat prin spray-uri la aeropoarte,metrouri de voi si dupa aceea ma santajati ca imi dati vaccin cu cine stie ce altceva in el daca nu mai fac copii , adica ajungem la eugenie (cine merita sa traiasca , cati si cum) ? Vorba aceea: cu vaccinul dai din lac in put ! Sa aiba grija Billy Gates ce s-a facut in ultimii ani in Guatemala! Le-ati ascuns bine pe acelea , ati taiat de pe Internet de la suprafata doar apare Billy Gates aparatorul suprem al vietii cu legaturi pana la Imperial College London si firme mari de medicamente ce apar pe televizor , ca ati infectat copii fara consimtamant cu tot felul de virusi !

    Dupa ce ti-am lecturat o pagina intreaga de limbarnita de lemn, pui o intrebare la care stii raspunsul dar de frica arestarii arunci totul in seama celorlalti. Raspunsul este clar si ti-l dam noi cetatenii, ca fiind cei care o pot face din factorii de decizie parlamentara si guvernamentala prin intermediul altora folosindu-se de achizitii directe. In toata activitatea ta ai vorbit numai cu subintelesuri incercand sa pari un om informat dar pentru aceasta ai platit si vei mai plati daca nu pui punctul pe I . Abordeaza realitatea si lupta alaturi de cei care au vazut in aceasta propaganda specifica comunismului liberal incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, folosindu-se de o farso-mediatico-pandemie Covid19. Cei care cred in aceasta farsa, in acest virus Covid19 care nu se stie cum a fost botezat, sa se fereasca de el si sa se inchida in spitale, acasa sau in alte centre specificate de Eminescu in poezia lui , ca noi toti ceilalti care stim pe plan mondial ca totul este o farsa prin care sa ni se ingradeasca libertatile, vom iesi fara frica in spatiul public !

    1. Ai o problema cu stiinta. Cei tratati deja se pling de diferite simptome. Daca nu crezi eu nu inteleg de ce nu mergi la spital sa te infectezi. Farsa va fi pe tine atunci si poate nu scrii la fel ca acum toate neadevarurile scrise.

    Bomba cu ceas ii vama Nadlac. Sustinatorii lu Iohannis s-au intors in tara rupti de foame si au fost tinuti ore intregi ca oile pe fluxul de intrare in tara.. fara niciun fel de distantare sociala, efectiv ca o turma de oi.

    Dar nu trebuie sa ma credeti pe cuvant - e manipularea Rusiei.  

    Nu-i vorba de nici o bomba cu ceas, este vorba despre o pandemie, intinsa nu numai intre hotarele tarii, ci pe intregul glob pamintesc. Iar presedintele Iohannis, impreuna cu Guvernul Orban, prin masurile luate, dure, dar in unele cazuri necesare (spartacusi, spartani si alte hahalere, sau unii, putini, neinspirati, needucati, sau pur simplu ghinionisti, cca 300 de mii in total, un procent infim din populatia tari, educata, ascultatoare, discplinata si cu frica de Dumnezeu), au reusit sa evite dezastrul pandemic inregistrat in Occident, cu tot cu puhoiul de romani veniti din zonele rosii. Pentru acest succes, la care nu am indraznit sa speram, executivii, alaturi de corpul medical, trebuie felicitati si nu blamati. Este drept, au fost facute si erori, dar minore, tinind cont de amploarea dezastrului inregistrat in alte tari si de faptul ca a fost o lectie care s-a invatat in virtejul actiunii.

    Discursul referitor la testari este unul de inalta tinuta demagogica. In prima faza, cind a fost cu adevarat necesar, nu s-a putut face din lipsa dotarilor si a personalului specializat. Acum ar fi util dupa ce se cam termina cu pandemia, sa se vada procentul populatiei infectate, pentru a ne da seama macar cit de cit ce ne asteapta in viitor. Deci testare, in faza de finalizare a atualului act pandemic!  

    Mai e ceva: testarea la nivel de tara costa mult, enorm! Cam 1 mld de euro. 

    Cit despre demonstrantii din Piata Victoriei, ne intrebam cine sunt acestia. Mai mut ca sigur ca sunt cei care refuza vaccinul, mai ales cind sunt sanatosi :)), conspirationistii si alt feluri de neam prost, caracterizati magistral de CTP:  

    “...Acești oameni nu se gândesc niciun noment, pentru că sunt inteligenți asimptomatici și pentru că sunt nesimțiți, că își bat joc de munca pe care au depus-o cadrele medicale în aceste două luni, munca uneori eroică, își bat joc de cei care s-au îmbolnăvit și au suferit în spital, în niște condițiii date de COVID groaznice, își bat joc de morți. Asta fac în acest moment acești indivizi, fără să se gândească nicio secundă la ceilalți. 

    Am văzut două hoituri politice, domnul pușcăriaș mitarnic Adrian Severin și domnul actor de mâna a treia, mult spus, Bogdan Stanoevici, care a fost ministru pentru diaspora în guvernele PSD, care au venit în ideea că poate găsesc să-i mai asculte cineva în legătură cu ce scot. Dl Severin le explică oamenilor, îi povățuiește, ne putem gândi ce anume scoate pe gură...” 

    Domnul Stanescu joca necinstit, la doua capete, la unul condamna actiunile Executivului, la celalalt deplinge lipsa lor. Orice ar face, executivii nu fac bine! 

    Sigur ca trebuie sa ne miscam, din foarte multe motive. Chichirezul este ca trebuie sa ne miscam cu rost, nu doar ca sa ne aflam in treaba, punind in pericol pe cei apropiati. Oricum, dupa cum arata situatia la ora actuala, batrinii nostri par a fi condamnati. Dar sa avem putina retinere, sa nu-i bagam prin faptele noastre proaste urgent si direct in groapa. 

    Cind n-ai treaba, stai acasa!, ca altfel putem sa dam de bai cu napasta asta de virus, cu care inca nu stim cum sa ne purtam. Cind vom invata: Ura si la gara!

    1. Testele sunt kituri de infectare.. Cel mai probabil contin deja virusul.

      Eu m-as testa daca ar fi vorba de o tesare non-contact. Daca virusu tot e super-infectios, atunci se considera ca el poate fi regasit si in saliva, asa ca nu inteleg de ce testarea este invaziva si nu poate fi facuta direct din saliva fara sa mai introduci elemente externe in corpul omului.. ori sa-l intepi sa-i iei sange, ori sa-i bagi diverse chestii in gura sau pe nas..

      Un test este oarecum sigur pentru oameni daca este ne-invaziv, exclus textele care se fac acum.  

      Eu zic sa te duci cobai. Viata ta macar va fi apreciata atunci cind te duci de tot ca acuma nu meriti nimic.

      Si eu am simtit asta! E logic! Multe kituri erau infectate..

    Romania a trecut din starea de urgenta in starea de haos. Vamile din vestul tarii sunt focare de infectie si practic a inceput valul doi al epidemiei.

    este acum f.clar: medicii au dreptate! Virusul asta lasa urme adanci in organismul celor infectati! Depinde de la individ la individ doar organul pe care il ataca mai mult. Si SRS a avut virus,dar nu a spus nimanui...Urmele il dau de gol.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb