Boris Johnson a demisionat

G.D.
Internaţional / 7 iulie 2022

Boris Johnson a demisionat

Actualizare - BORIS JOHNSON: "Este clar că Partidul Conservator vrea un nou lider"

Premierul conservator Boris Johnson şi-a anunţat demisia de la şefia Partidului Conservator şi, implicit, din funcţia de premier. El va rămâne premier interimar până când Parlamentul britanic va desemna un nou şef al Guvernului. Johnson a demisionat după ce 57 de membri ai Partidului Conservator au demisionat din poziţiile guvernamentale, în semn de neîncredere faţă de premierul implicat în trei mari scandaluri. După anunţarea demisiei, Boris Johnson a spus: "E clară acum dorinţa majorităţii parlamentare că e nevoie de un nou premier şi un nou lider al Partidului Conservator. Am agreat cu liderii patidului că procesul de alegere a unui nou lider trebuie să înceapă acum. Voi servi în funcţie până când noul lider va fi ales. Vă mulţumesc tuturor pentru voturile date Partidului Conservator. Am luptat din greu în ultimele zile pentru a continua să vă servesc aşa cum am promis.

Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume

Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce priveşte Brexit, pentru a rezolva relaţiile noastre cu continentul... pentru a recupera puterea acestei ţări de a-şi face propriile legi în Parlament. Sunt mândru că am fost liderii Occidentului în lupta cu Vladimir Putin".

---

Dominic Cummings, fost influent consilier al lui Boris Johnson, anunţă că Partidul Conservator pregăteşte anunţul demisiei premierului, informează G4Media.

Boris Johnson va demisiona astăzi din funcţia de lider al Partidului Conservator, dar va rămâne prim-ministru până în toamnă, transmite BBC. O cursă pentru conducerea Partidului Conservator va avea loc în această vară, iar un nou prim-ministru va fi numit la timp pentru conferinţa Partidului Conservator din octombrie, potrivit sursei citate, relatează G4Media.

Boris Johnson îşi va anunţa public demisia mai târziu în cursul zilei de astăzi, menţionează News.ro.

"Prim-ministrul va face astăzi (n.r. joi) o declaraţie în faţa ţării", a afirmat un purtător de cuvânt de la Downing Street.

Secretarul Apărării, Ben Wallace, şi-a retras sprijinul politic pentru premierul Boris Johnson, dar anunţă că nu demisionează (Sky News).

54 de membri ai Partidului Conservator, de guvernare, au demisionat în această săptămână în semn de protest faţă de conduita politică a premierului Boris Johnson, iar numărul plecărilor din guvern creşte de la o oră la alta, transmite televiziunea Sky News.

Televiziunea britanică anunţă că, potrivit unor surse din guvern, e de aşteptat azi o demisie a premierului Johnson.

Şeful guvernului britanic a fost implicat de la începutul anului într-o serie nesfârşită de scandaluri - de la petrecerile în pandemie la întâlnirea cu spioni ruşi şi protejarea unui prieten acuzat de hărţuire sexuală.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "De-aș mai duce-o pân' la toamnă, leliță Ioană

    Să mă duc din cramă-n cramă, leliță Ioană, 

    Să beau vin, să mânc pastramă, leliță Ioană." 

    Asta apropos de stirea din ianuarie 2022... 

    "Boris Johnson și-a cerut scuze, luni, în Parlamentul de la Londra, după ce au fost publicate concluziile incriminatoare ale investigației cu privire la petrecerile cu alcool care au avut loc la reședința oficială a premierului, în timpul perioadei de lockdown și restricții dure în Marea Britanie. Deși s-a angajat că va „remedia”, Johnson refuză să demisioneze, în ciuda apelurilor repetate din partea opoziției, dar mai ales din partea parlamentarilor propriului partid."

    1. ...

    ...

    Felicitari BJ pentru brexit. Desi adevaratii brexiteri te urasc pentru faptul ca te-ai urcat in trenul brexit in ultima clipa si chiar tu ai marturisit ca aveai doua discursuri, pentru fiecare scenariu.

    Rusine pentru geopolitica ta prin care ai dat in gard cu economia UK prin ostilitatea fata de Rusia. Meriti usa din dos a politicii britanice. Afara. 

    1. Politica dupa Brexit a avut impact economic mai mare in relatia cu UE decat cu Rusia prin vamile aparute, lipsa fortei de munca din UE si lipsa fondurilor UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb