Boris Johnson şi Jeremy Corbyn se atacă dur pe tema Brexitului

D.F.
Internaţional / 5 noiembrie 2019

Boris Johnson şi Jeremy Corbyn se atacă dur pe tema Brexitului

Liderul britanic Boris Johnson şi liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn s-au atacat reciproc dur, prezentându-se fiecare drept omul situaţiei care poate rezolva bătaia de cap a Brexitului, aflat în centrul campaniei în vederea alegerilor legislative de la 12 decembrie, relatează AFP.

Premierul conservator a deschis ostilităţile trimiţându-i liderului laburist o scrisoare liderului laburist, în care-i cere să-şi clarifice poziţia ambiguă pe tema ieşirii din Uniunea Europeană (UE). Aceasta nu a avut încă loc, la peste trei ani după ce aproape 52% dintre britanicii care s-au prezentat la urne au aprobat-o în referendumul din 2016.

Partidele politice au intrat în toiul subiectului marţi, cu o zi înaintea dizolvării Parlamentului, miercuri, cu cinci săptămâni înaintea scrutinului anticipat care ar urma să conducă la formarea unei Camere a Comunelor în care să se degajeze o majoritate în vederea formei pe care urmează să o ia Brexitul.

În faţa unor activişti, la Harlow, al sud de Londra, Jeremy Corby i-a replicat imediat, hotărât să-i smulgă cheia de la Downing Street, numărul 10, adversarului său politic.

El l-a acuzat că vrea să "deturneze" Brexitul pentru a diminua drepturile muncitorilor şi a deschide Serviciul Naţional britanic de Sănătate (NHS) sectorului privat american, în cadrul unui acord de liber-schimb cu Statele Unite.

Denunţând promisiunea nerespectată a lui Boris Johnson de a părăsi UE la 31 octombrie, după ce acesta a fost obligat să le ceară europenilor o nouă amânare cu trei luni - a treia -, Jeremy Corbyn a promis să soluţioneze impasul "în şase luni", în cazul în care ajunge la putere.

El a declarat că vrea să negocieze cu Bruxellesul un nou acord "în trei luni", care să prevadă o formă de uniune vamală cu UE. El l-ar supune apoi aprobării printr-un referendum, care ar propune, de asemenea, alegătorilor posibilitatea de a rămâne sub tutela europeană. Însă, el însuţi s-a abţinut să spună care este opţiunea sa preferată.

Distanţându-se în mod categoric de liderii conservator şi laburist, pe care-i critică dur şi pe care-i consideră "inapţi" să fie premieri, eurofila Jo Swinson, conducătoarea Partidului Liberal Democrat (Lib-Dem) s-a angajat, la rândul său, să oprească Brexitul, în cazul în care ajunge la putere, lansându-şi oficial campania electorală, marţi, la Londra.

Jo Swinson s-a declarat convinsă de faptul că aceste alegeri ar putea antrena o "schimbare seismică" a politicii britanice, sperând să se bucure de creşterea popularităţii liberal-democraţilor, care dispun în prezent de 20 din cele 650 de mandate în Camera Comunelor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Cred ca pentru solutia pina la sfirsit a Brexitului, esential privit drept aflat in acord oprim cu UE, este demn de revazut Decretul Imparatului Napoleon asupra , real adevar spiritual nu numai pentru Europa, ci pentru Intreaga Omenire Intra/Intercontinentala. Comertul mondial al Bancii Regatului Unit ca Miscare Spirituala necontenita si intima cu natura intelectuala a facultatii de gindire a practicii, temporal cotidiana, a Umanitatii. Cromwell nediferit de Napoleon= FIINTA INFINITA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb