Remus Borza, fostul administrator judiciar al Hidroelectrica, trebuie să se prezinte în faţa judecătorilor la primul termen în dosarul în care este judecat pentru conflict de interese, conform surselor de presă.
Domnia sa este acuzat că ar fi atribuit firmei sale de avocatură mai multe contracte de asistenţă juridică.
Astfel, în cazul lui Remus Borza, procurorii au reţinut că, în calitate de reprezentant al Euro Insol, administrator judiciar al Hidroelectrica, în perioada noiembrie 2012-februarie 2013, a făcut 34 de plăţi către firma sa de avocatură.
Potrivit procurorilor, Borza este asociat atât în firma de insolvenţă Euro Insol, cât şi la SCP "Borza şi Asociaţii", "realizând astfel, în mod direct, un folos material atât pentru sine, cât şi pentru asociatul său, Munteanu Nicoleta".
1. Escrocul penal
(mesaj trimis de Heavy Water în data de 16.12.2013, 20:15)
Escrocului si celor cu care imparte banii nu le-au fost de ajuns cele 2,8 milioane de euro luate de la Hidroelectrica, “firma aflata in dificultate financiara si cu lipsa de lichiditati” ca plata pentru escrocheria de a o baga in insolventa.
In ciuda legii pe care Borza o reprezenta si trebuia sa o aplice, el si-a dat contracte de la Hidroelectrica chiar lui si anume 37 la numar. El intocmea factura si tot el si-o platea. El nu a facut ca ceilalti infractori care dau contracte acolitilor ci in dispretul legii si le-a dat chiar lui, ca de, el avea spatele asigurat de colegul Ponta. O asemenea escrocherie este de-a dreptul sfidatoare.
Insolventa, a fost de fapt o “gaselita” la limita legii, pentru a pune mana pe “perla coronei”. Apropos, de ce nu i se mai spune asa de cand o conduce Borza?
Omul asta este un esccroc, si justitia va dovedi acest lucru. Din cauza lui, Hidroelectrica in momentul de fata se indreapta spre faliment.
Si acum sa ne amintim: Hidroelectrica a incheiat anul 2011 cu profit, iar in iunie 2012 este bagata in insolventa, pe timpul unei vizite a lui Ponta si a alui Vulpescu la Viena, acesti doi infractori nedovediti si necondamnati inca “nestiind nimic”, chiar daca Vulpescu semnase cererea de intrare in insolventa cu o zi inainte, la indemnul lui Ponta.
Exista zeci de firme care an de an inregistreaza pierdere si nu intra in insolventa. Ba chiar au pierderi si datorii istorice de peste 10 ani si totusi nu intra in insolventa.
Dupa insolventa, Hidroelectrica are valoare de piata la jumatate ca inainte iar ratingul la pamant. A inceput vanzare pe bucati. Deocamdata microhidrocentralele.
De la inceput scopul declarat al insolventei a fost rezilierea contractelor cu «baietii destepti», deci nu starea economico-financiara a determinat acesta decizie. Oare asa se procedeaza intr-o tara civilizata? Ce credeti ca vor spune instantele internationale, ca doar procesele nu se opresc aici, in Romania? Oare nu se stia de la inceput ca nu poti minti pe toata lumea pentru a rezilia niste contracte si ca instantele internationale nu vor inghiti minciunile lui Borza. Minciuna cu pierderea pe 2011 este infirmata de declaratia fiscala F10 depusa la ANAF sub semnatura de Hidroelectrica, aceata nefiind contesta de nimeni si ramanand valabila. Profit: 6.444.266 lei pe anul 2011. Este mic, dar e PROFIT nu pierdere, cum minte urmaitul penal Borza. Profitul mic se datoreaza in principal secetei prelungite si cresterii cu 400% a pretului la apa turbinata, platit de Hidroelectrica spre Apele Romane (o alta escrocherie de data aceasta a UDMR-ului cand era la guvernare cu PDL, stiut fiind ca ei conduc Apele Romane, si-au asigurat un venit sigur. Daca apa trece prin 10 hidrocentrale se plateste de 10 ori, aceeasi apa).
In legatura cu contractele cu baietii destepti pe care nu-i deplang, ba din contra trebuie vazut cine si de ce a semnat aceste contracte din partea Hidroelectrica, in legatura cu aceste contracte deja se aud voci la nivel de cunoscatori ca nu erau tocmai rele in conditiile in care Hidroelectrica a inceput sa nu mai aiba cui vinde curent, datorita reducerii consumului si datorita productiei pe eoliene si fotovoltaice. Se pare ca erau bune niste contracte ferme pana in anul 2018, care puteau fi negociate, ajustate. Oricum, s-a ajuns la situatia in care Hidroelectrica vinde curent sub pretul acelor contracte, in conditiile in care pretul de cost a crescut explodat sub administratia Borza. Aceasta este o alta anomalie. Cum poate creste pretul de cost cand tu tai tot, reduci tot: investitii, mentenanta, salarii, cheltuieli, dai afara femeile in concedii medicale bolnave de cancer, pe cele care isi cresteau copii pana la 2 ani si tot felul de taieri abuzive. Nu mai faci nimic, pui societatea pe butuci pe termen lung, dar pretul de cost creste. De ce oare? Pentru ca bancile datorita insolventei si-au cerut creditele inapoi in cel mai scurt timp desi acestea credite erau pe termen lung in conditii normale..
Asadar Hidroelectrica fosta “perla a coroanei” firma de top in primele 5 locuri in anii anteriori trebuia distrusa asa cum a fost distrusa intreaga economie nationala dupa anii 90. Cine a girat aceasta distrugere? Ponta. Cine a executat-o? Vuplescu si penalul Borza. Nu avem incredere in politruci corupti. Avem incredere in Justitie!
Intrebare: Cui credeti ca ii foloseste modificarea Codului Penal referitor la conflictul de interese aplicabil "profesiilor liberale"?