Bosch investeşte în educarea şi formarea tinerilor cu potenţial

S.B.
Companii / 30 iunie 2022

Bosch investeşte în educarea şi formarea tinerilor cu potenţial

Bosch continuă formarea viitorilor lideri din organizaţie, prin lansarea înscrierilor în programul Junior Managers 2022.

Programul se află deja la a noua ediţie şi a fost dezvoltat cu scopul de a oferi oportunităţi de dezvoltare accelerată absolvenţilor interesaţi de poziţii de leadership, management şi coordonare. În 2022, programul oferă opt locuri tinerilor din toată ţara, într-un format personalizat, în domeniile tehnic şi comercial, într-una din locaţiile Bosch din Cluj, Blaj şi Timişoara.

Junior Managers Program (JMP) se adresează tinerilor care îşi doresc să-şi valorifice talentul în cadrul unui mediu profesional modern şi competitiv, cu acces la experienţa internaţională, care să constituie un punct de plecare solid pentru viitoarea lor carieră în Bosch. Pentru acest program, compania caută persoane care au finalizat studiile sau sunt pe cale să le termine, ori au deja o primă experienţă profesională. În plus, experienţa internaţională sau cea în domenii de interes precum logistică, afaceri internaţionale, producţie, calitate sau financiar, reprezintă un avantaj. "În program intră tineri cu rezultate academice excepţionale. Ne uităm însă cu atenţie la experienţele acumulate în afara orarului academic", a declarat Ramona Bădescu, group leader HR în cadrul Grupului Bosch în România şi coordonator al programului. Pe lângă rezultatele academice excepţionale, pentru reuşita admiterii în program sunt necesare şi abilităţi şi

competenţe specifice. "Potenţialul este ceea ce face diferenţa pe termen lung. În măsurarea potenţialului, ne uităm la o sumă de trăsături precum curiozitate, autenticitate, empatie, comunicare, dar şi abilităţi analitice", a completat coordonatorul programului JMP în România.

Bosch încurajează dezvoltarea tinerilor cu potenţial de lideri

Programul Junior Managers este de o importanţă strategică pentru Bosch, întrucât 90 de procente dintre managerii Bosch provin din promovări interne. Compania derulează anual programul JMP sub forma unui parcurs intens către roluri de lideri pentru absolvenţii de programe de licenţă, masterat sau doctorat, precum şi pentru cei care sunt deja la o primă experienţă profesională. Cu o durată de 24 de luni, programul se dovedeşte a fi o experienţă transformatoare pentru participanţi, atât datorită proiectelor complexe pe care cei admişi trebuie să le dezvolte, dar şi a cadrului în care se desfăşoară programul. Candidaţii vor fi implicaţi în diferite domenii de activitate din ariile comercială şi tehnică, precum inginerie de producţie sau calitate, contabilitate, logistică, şi alte domenii similare. Scopul este de a dezvolta proiecte folosind tehnologii de ultimă generaţie cu aplicabilitate imediată în cadrul companiei.

În funcţie de profilul şi experienţa profesională, dar şi de interesul şi competenţele pe care participanţii vor să le dezvolte, aceştia urmează un plan personalizat de învăţare şi muncă ce include de la patru până la şase staţii diferite, dintre care o experienţă internaţională. De asemenea, tinerii sunt încurajaţi să experimenteze şi într-un departament nou, respectiv o staţie diferită de profilul lor, pentru a înţelege mai bine modul de funcţionare a companiei, dar şi pentru a creşte propria capacitate de adaptare.

În procesul de admitere în programul din 2022 sunt deschise opt locuri, dintre care patru la fabrica Bosch din Cluj, dedicată componentelor electronice auto, două la fabrica Bosch din Blaj, unde se dezvoltă tehnologii industriale şi soluţii de mobilitate, şi alte două locuri la Bosch Service Solutions din Timişoara, divizie ce oferă servicii de business şi soluţii de externalizare a proceselor de afaceri. "Selecţia este un prilej în care ne luăm timp să dialogăm cu candidaţii noştri printr-o varietate de metode: interviu, testare online, assessment center, întâlnire cu top management", a adăugat coordonatoarea programului în România. Astfel, toţi participanţii în program au acces la tehnologii şi paradigme de lucru de ultimă generaţie, precum Industria 4.0 şi cloud engineering pentru formarea viitorilor experţi în domeniul tehnic sau AIoT (Inteligenţa Artificială combinată cu Internetul lucrurilor) şi conectivitate pentru soluţii de mobilitate şi conducere autonomă.

Experienţa diversă şi complexă la nivel mondial

Implicarea în proiecte complexe, alături de echipe variate, reprezintă o provocare la care tinerii din program răspund cu entuziasm. "Privind retrospectiv, pot spune acum că programul JMP este cel mai bun lucru ce mi s-a întâmplat din punct de vedere profesional. Experienţa dobândită prin rotaţia avută în departamentele comerciale mi-a oferit o perspectivă generală a întregului sistem comercial. Relaţiile create cu persoane din întreaga lume, în special din stagiul extern din Anderson, Carolina de Sud, mă ajută în demararea noilor proiecte şi a îmbunătăţirilor ce le întreprind," a declarat Andrei, absolvent al programului JMP, în prezent group leader în logistică la Fabrica Bosch din Blaj.

Unul dintre punctele cheie ale programului este reprezentat de încrederea şi susţinerea pe care participanţii o primesc pe durata celor doi ani din partea unor mentori experimentaţi. Mai mult, aceştia au acces la un grup de Alumni JMP din întreaga lume, fapt ce poate fi foarte folositor în dezvoltarea lor în cadrul companiei. Reţeaua profesională valoroasă din cadrul JMP îi ajută să înveţe continuu de la mentorii lor, dar şi să colaboreze mai bine şi să lucreze mai eficient.

Programul include beneficii specifice stilului modern de lucru, precum şi posibilitatea de a lucra în regim de telemuncă. Programul JMP are o durată de maxim 24 de luni, însă are la bază un contract de muncă pe o perioadă nedeterminată, iar data intrării în program este flexibilă. Absolvenţii programului îşi cresc şansele de a ocupa poziţii cu rol de conducere după încheierea programului. De asemenea, tinerii profesionişti au la dispoziţie resurse creative pentru activităţile şi proiectele lor prin accesul la spaţii de muncă care inspiră (IWC - Inspiring Working Conditions), un concept întâlnit la nivel global în Bosch.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb