Bp ale Parlamentului au aprobat solicitarea privind participarea militarilor români la instruirea forţelor de securitate irakiene

Adina Lateş
Politică / 11 februarie 2016

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au aprobat solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis privind participarea Armatei României, în anul 2016, cu un efectiv total de până la 50 de militari, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene, în cadrul Coaliţiei internaţionale anti-ISIL/Daesh, a anunţat astăzi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Solicitarea preşedintelui României privitoare la trimiterea a 50 de militari pentru activităţi de instruire, în Irak, în lupta împotriva ISIL/Daesh, a fost aprobată. Urmează să fie supusă plenului", a precizat Tăriceanu.

"În temeiul şi condiţiile Legii nr. 121/2011 privind participarea forţelor armate la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, solicit Parlamentului României să aprobe participarea Armatei României, în anul 2016, exclusiv pe teritoriul Republicii Irak, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei Internaţionale anti-ISIL/Daesh, condusă de SUA, cu un efectiv total de până la 50 de militari, cuprinzând instructori, personal de stat major şi de sprijin din domeniile: forţe speciale, informaţii militare şi forţe terestre", se arată în solicitarea şefului statului.

Potrivit documentului, după consultarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, preşedintele Iohannis a avizat participarea Armatei României, în anul 2016, cu un efectiv total de până la 50 de militari, la activităţi de instruire a forţelor de securitate irakiene în cadrul Coaliţiei internaţionale anti-ISL. MApN va încheia memorandumul de înţelegere cu partenerul american şi cu alte state membre ale coaliţiei care îşi exprimă dorinţa de sprijin a forţelor române în teatrul de operaţii.

Fondurile financiare necesare participării forţelor şi mijloacelor Armatei României la această misiune vor fi asigurate prin suplimentarea bugetului MApN pentru anul 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb