Fosta deputată PDL Brânduşa Novac, în prezent managerul Circului Globus, a fost condamnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şase luni de închisoare cu suspendare, fiind găsită vinovată de conflict de interese.
ÎCCJ a schimbat, astfel, decizia luată în primă instanţă de Curtea de Apel Bucureşti, în 19 decembrie 2013, care a considerat că fostul parlamentar nu s-a aflat în conflict de interese, motiv pentru care a achitat-o pe Brânduşa Novac.
În acest dosar, Brânduşa Novac a fost trimisă în judecată, în 19 aprilie 2013, de procurorii Parchetului ICCJ.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006-2009, la diferite intervale de timp, Cornelia Brânduşa Novac, deputat în legislatura 2008-2012, în calitate de director-manager al Circului "Globus" şi ordonator terţiar de credite, a încheiat 11 contracte cu o societate comercială la care avea calitatea de asociat, obţinând astfel, direct sau indirect, pentru sine, foloase materiale de 758.217 de lei.
În mai 2011, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul instanţei supreme pentru a o cerceta pentru conflict de interese pe Brânduşa Novac.
ANI arăta că, în perioada 5 decembrie 2006 - 12 mai 2009, Novac, în calitate de persoană fizică, precum şi în calitate de asociat în cadrul SC Sidus Artis SRL, a încheiat 11 contracte de colaborare, precum şi contracte pentru realizarea unor spectacole de către Circul Globus Bucureşti (în prezent "Circ & Variete Globus" Bucureşti), unde ocupa funcţia de manager. Valoarea totală a celor 11 contracte a fost de 1.194.032 de lei.
Inspectorii de integritate au susţinut că Brânduşa Novac poate fi acuzată de conflict de interese în materie administrativă ca urmare a semnării a două contracte de realizare a scenariilor şi regiei pentru două spectacole, între ea, ca persoană fizică, şi Circ&Variete Globus Bucureşti, precum şi a unui contract de colaborare încheiat între circ şi SC Artis Sidus SRL. Valoarea totală a celor trei contracte semnate în perioada 8 ianuarie 2007 - 12 mai 2009 este de 443.440 de lei, preciza ANI.
În 31 mai 2011, Brânduşa Novac a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul ANI privind conflictul de interese. Instanţa a respins ca neîntemeiată acţiunea Brânduşei Novac, în 17 aprilie 2012.
Decizia a fost contestată de Brânduşa Novac la instanţa supremă, care a decis să respingă recursul fostului deputat. Astfel, constatarea ANI, conform căreia Novac s-a aflat în conflict de interese, este una corectă.
În februarie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Brânduşa Novac s-ar afla în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan funcţia de deputat şi pe cea de director al "Circ&Variete Globus" Bucureşti.
Brânduşa Novac a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea, la Curtea de Apel Bucureşti, care a respins acţiunea, în 21 mai 2012. Decizia a fost contestată şi în acest caz de Novac, la instanţa supremă, care a stabilit, în 15 octombrie, că fostul parlamentar s-a aflat în incompatibilitate, aşa cum arăta raportul ANI.
Brânduşa Novac deţine funcţia de director-manager al circului din 22 februarie 2008, iar din 19 decembrie 2008 până în 2012 a fost deputat.