Braşovul ar putea avea al doilea bazin din România omologat internaţional

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Sport / 18 martie 2016

Braşovul ar putea avea al doilea bazin din România omologat internaţional

Braşovul ar putea fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care să aibă un bazin olimpic omologat pentru competiţii internaţionale. Acestă posibilitate a fost discutată ieri, de către preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, cu primarul George Scripcaru şi preşedintele secţiei de nataţie al clubului Corona Braşov, consilierul local Toro Tamaş.

"Braşovul ar putea avea al doilea bazin olimpic din România omologat internaţional, mai ales că reabilitarea a fost făcută tocmai pentru a întruni condiţiile pentru astfel de competiţii. Am pornit demersurile pentru acest lucru, va veni o comisie de specialitate din cadrul federaţiei pentru a vedea exact de ce dotări mai avem nevoie şi care sunt etapele necesare. Ca prim pas, încercăm să găsim soluţii pentru organizarea de competiţii naţionale de înot, sub egida Federaţiei Române de Nataţie. Am discutat deja acest aspect cu preşedintele federaţiei, Camelia Potec, vom face o solicitare oficială pentru aceasta şi vom parcurge etapele procedurale necesare. Avem cea mai bună infrastructură de pregătire din Braşov pentru sport de performanţă, trebuie să o valorificăm cât mai mult şi ne dorim cât mai multe evenimente importante", a subliniat primarul George Scripcaru.

"Trebuie să ai şi condiţii, iar la Braşov există"

La secţia de nataţie a clubului Corona sunt în prezent înscrişi şi legitimaţi peste 100 de copii, pregătiţi de şase antrenori, rezultatele înregistrate la concursurile naţionale fiind destul de bune.

"Am venit să discutăm un proiect de colaborare atât pentru înotul de performanţă, cât şi pentru înot ca sport de masă. Este prima întâlnire de acest fel, am găsit deja o serie de soluţii şi în cel mai scurt timp vom avea date concrete. Înotul este un sport frumos, un sport care te dezvoltă armonios, dar care are nevoie de cel puţin patru ore de antrenament pe zi pentru a ajunge la marea performanţă. Pentru acest lucru trebuie să ai şi condiţii bune, iar la Braşov ele există, fără doar şi poate. Am găsit înţelegere la clubul Corona şi la autorităţile locale din Braşov şi mă bucur să văd că acest oraş deţine un bazin atât de frumos. Am încredere că vom dezvolta lucrurile în direcţia pe care ne-o dorim", a precizat campioana olimpică de la Atena 2004, Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Noul bazin a fost deschis în aprilie 2013

Noul Bazin Olimpic Braşov a fost dat în folosinţă în aprilie 2013, după o reabilitare care a durat doi an şi care a presupus practic o construcţie nouă, care acum are trei niveluri. Bazinul propriu-zis are 50x25x2 metri, zece 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, 12 fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi, şi întruneşte astfel principalul criteriu pentru a deveni un loc de desfăşurare a competiţiilor de înot. Investiţia a costat 29,7 milioane de lei, fără TVA, Primăria Braşov suportând 30% din costuri, restul fiind bani de la Guvern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb