Bravia ZX: cel mai subţire televizor LCD din lume

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 1 septembrie 2008

Sony BRAVIA anunţă o nouă premieră la nivel global prin lansarea unui televizor LCD HD ce combină estetica luxului şi remarcabila tehnologie de imagine BRAVIA.

Modelul BRAVIA ZX1 oferă experienţa ultimă în materie de design prin intermediul ecranului cu diagonală de 40 de inchi (101 cm) şi subţire de doar 9,9 mm. Eleganţa deosebit de atrăgătoare a acestui ecran subţire este subliniată de lipsa oricărui fir sau cablu care ar putea să modifice echilibrul şi compoziţia perfectă a modelului.

Funcţia de transmisie a semnalului este preluată de "BRAVIA 1080 Wireless" o tehnologie de conectare super-rapidă ce transmite semnalul audio-video de la un Media Receiver separat către ecran în timp real. Simplitatea modelului subjugă privirea şi creează fără nici un efort impresia de sofisticare.

Acolo unde ecranele obişnuite utilizează tehnologie CCFL (lămpi catodice cu fluorescenţă la rece) BRAVIA ZX1 utilizează o tehnologie de iluminare laterală cu LED-uri a ecranului. BRAVIA LED Edge este o componentă cheie a tehnologiei sofisticate din spatele ecranului.

"Nu există nimic altceva asemănător," a declarat Hiroshi Sakamoto, Vice Preşedinte pentru Marketing şi Product Planning, TV Marketing Europe, al Sony Europe. "BRAVIA ZX1 a fost conceput ca un produs unic, ca un salt înainte, pe care utilizatorii rafinaţi sa-l poată imediat identifica drept exclusiv şi demn de a fi dorit. Odată ce ai văzut un ZX1, celelalte televizoare nu mai sunt la fel."

Acest lucru este posibil prin separarea ecranului de Receiver-ul Media. Cablurile de transmitere a semnalului sunt conectate doar la Media Receiver, care poate fi plasat într-o poziţie discretă, ascunsă vederii. Semnalul video este transmis către ecran prin tehnologia de conectare wireless de mare viteză "BRAVIA 1080 wireless", ce permite transmisia în timp real a imaginilor HD către ecran. Pentru un maximum de flexibilitate în utilizare, Media Receiver-ul încorporează tunere MPEG4 AVC-HD2, DVB-T şi DVB-C3 pentru transmisii digitale şi prin cablu. Ceea ce înseamnă că utilizatorii pot avea acces la televiziune HD pe calea undelor şi la emisiuni în format digital standard.

Flexibilitatea este o parte integrantă a atractivităţii de care dă dovadă BRAVIA ZX1. Modelul poate fi poziţionat individual, pentru accentuarea design-ului său unic, sau poate fi amplasat pe un perete prin intermediul unui suport special, pentru a atrage atenţia asupra dimensiunilor sale zvelte.

Media Receiver-ul poate fi plasat oriunde în cameră graţie tehnologiei radio a telecomenzii. Spre deosebire de tehnologia tradiţională pe bază de unde infra-roşii, telecomanda pe bază de unde radio transmite în multiple direcţii, garantând că dispozitivul va răspunde întotdeauna la comenzi.

BRAVIA ZX1 oferă calitatea excepţională a imaginii pe care utilizatorii o aşteaptă de la brand-ul BRAVIA. Superioritatea calitativă a imaginilor reproduse de ZX1 este meritul motorului grafic BRAVIA Engine 2. Această nouă versiune a recunoscutului procesor Sony de imagine utilizează tehnologii unice pentru a îmbunătăţi fiecare aspect al imaginii, fotogramă cu fotogramă. BRAVIA Engine 2 este chiar mai performant decât versiunile anterioare la reproducerea nuanţelor realiste de negru şi a imaginilor ce par desprinse direct din viaţă, la corectarea zgomotului de imagine şi la generarea de culori vibrante.

Tehnologii avansate de procesare a imaginii permit ca BRAVIA ZX1 să redea succesiunile ultra-rapide de imagini cu o mare uşurinţă. Elementul cheie al acestei performanţe este tehnologia Motionflow 100Hz cu IB Reduction.

Tehnologia Motionflow 100Hz utilizează un algoritm unic pentru a creşte frecvenţa de reîmprospătare a imaginilor până la 100 de fotograme pe secundă prin adăugarea inteligentă de fotograme imaginilor originale. Fotogramele adăugate compensează frecvenţe de reîmprospătare a imaginii de 50 de hertzi, prea lente pentru a reda cu acurateţe mişcările rapide din transmisiunile sportive, panoramările de mare viteză. Tehnologia IB Reduction (Image Blur Reduction) purifică semnalul original şi prelucrează fiecare fotogramă înainte de a fi utilizate ca bază pentru crearea de fotograme noi. Efectul rezultat este claritatea excepţională a imaginii şi a mişcării.

BRAVIA ZX1 este extrem de versatil graţie celor 4 porturi HDMI (1 x Display,

3 x Media Receiver) ce permit interconectare cu sisteme Audio-Video sofisticate cum ar fi Sony BRAVIA Theatre HTP-BD3IS. BRAVIA ZX1 poate fi chiar folosit drept punct de control al sistemului, datorită tehnologiei BRAVIA Sync, care utilizează conexiunea HDMI pentru a transmite informaţii de control celorlalte dispozitive compatibile. BRAVIA Sync permite existenţa unor funcţii precum stingerea sau aprinderea simultană a întregului sistem.

Modul de funcţionare Picture Frame permite ca ecranul să nu fie gol în nicio ocazie, dacă utilizatorul doreşte. Când nu redă filme sau emisiuni TV, ecranul poate reda imagini HD extraordinare sau chiar propria colecţie de fotografii digitale a utilizatorului, dacă a fost pre-încărcată în Media Receiver prin USB. În ambele cazuri, ecranul adaugă o nuanţă de rafinament spaţiului locuit. Şi nu în ultimul rând, ZX1 este echilibrul perfect între rafinamentul estetic şi tehnologia de înaltă performanţă.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb