Brazilia, retrogradată de S&P în categoria "junk"

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 septembrie 2015

Brazilia, retrogradată de S&P în categoria "junk"

Agenţia de evaluare Standard&Poor's (S&P) a retrogradat ratingul Braziliei în categoria "junk", nerecomandată investiţiilor, o lovitură pentru credibilitatea Guvernului în faţa investitorilor, care riscă să agraveze cea mai profundă recesiune a ţării din ultimii 25 de ani şi incertitudinile din economia mondială, conform Mediafax.

Agenţia a redus ratingul Braziliei cu o treaptă, la nivelul "BB+", plasând-ul în categoria "junk" pentru prima oară după 2008, relatează MarketWatch.

Perspectiva ratingului este negativă, S&P avertizând că eforturile Guvernului de echilibrare a bugetului sunt puse în pericol de problemele politice.

Decizia S&P a venit mai deveme decât anticipau analiştii, ceea ce reflectă viteza cu care situaţia economică şi bugetară a Braziliei s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni.

Dacă şi celelalte două mari agenţii de evaluare financiară vor lua măsuri similare, investitorii şi-ar putea retrage masiv capitalul de pe piaţa financiară braziliană, în condiţiile în care fondurile internaţionale de pensii fac plasamente numai în active cu ratinguri investment grade din partea a cel puţin două agenţii.

Retrogradarea decisă de S&P reprezintă o lovitură pentru preşedintele Dilma Rousseff, care şi-a sacrificat popularitatea cu un program menit să păstreze statutul câştigat cu greu de Brazilia, de debitor de încredere.

De la recâştigarea alegerilor în 2014, Rousseff şi-a dezamăgit susţinătorii cu majorări de taxe şi reduceri discreţionare ale cheltuielilor publice, pe fondul contracţiei economice.

În urma măsurii S&P, acţiunile a numeroase companii din regiunea Asia-Pacific, între care "Citic Heavy Industries" şi "Chinese Bank of Communications" din China şi LG şi "Samsung" din Coreea de Sud, au fost tranzacţionate în scădere din cauza expunerii la piaţa braziliană, cea mai mare din America Latină.

Realul brazilian s-a depreciat cu 30% în acest an, inflaţia este de 10%, în timp ce deficitul bugetar pentru 2015 este estimat la 7,9 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb