Brazilienii, tot mai puţin interesaţi de Olimpiada de la Rio!

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 5 aprilie 2016

Brazilienii, tot mai puţin interesaţi de Olimpiada de la Rio!

Terorismul internaţional şi virusul Zika au fost nominalizate drept principalele ameninţări la adresa Jocurilor Olimpice de la Rio, care se vor desfăşura în această vară. Cu toate acestea, turiştii din Europa şi SUA şi-au achiziţionat bilete pentru manifestările sportive din luna august, mai puţin interesaţi de eveniment fiind în schimb... brazilienii. În luna martie, organizatorii au anunţat că 47% din biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio au fost vândute, pentru o sumă de 194 milioane dolari. Mario Andrada, directorul de comunicare al Rio-2016 a făcut anunţul: "Circa 47% din bilete au fost vândute până astăzi, reprezentând suma de 194 milioane dolari. Ne aflăm la 75% din obiectivul vânzării în termenii cifrei de afaceri." Datele sunt mai puţin bune decât cele din urmă cu patru ani, oferite înainte de Olimpiada de la Londra, britanicii fiind mult mai interesaţi decât brazilienii de achiziţionarea biletelor.

Brazilia se confruntă cu o criză politică majoră, nemulţumirile populaţiei sunt tot mai mari, iar cheltuielile legate de Olimpiadă sunt privite drept un excces al actualei guvernări. Confruntată cu o scădere a popularităţii foarte mare, şefa statului, Dilma Rousseff, a anunţat că nu va demisiona din funcţie şi a respins toate acuzele care i se aduc. Dilma Rousseff este suspectată că a manipulat conturile publice pentru a fi realeasă în 2014. Opoziţia face demersuri pentru a obţine majoritatea în parlament, astfel încât să obţină voturile necesare pentru destituirea actualului preşedinte. Pe de altă parte, manifestaţiile de stradă continuă, populaţia fiind divizată în două tabere, pro sau anti Rousseff.

Legat strict de Olimpiadă, Camera Municipală din Rio de Janeiro a aprobat, săptămâna trecută, deschiderea unei investigaţii legate de contractele încheiate cu constructorii responsabili de ridicarea bazelor pentru Jocurile Olimpice, existând suspiciuni majore de fraudă. Populaţia este revoltată de faptul că au fost cheltuite miliarde de dolari pentru organizarea Campionatului Mondial de Fotbal (2014) şi Jocurilor Olimpice (2016), în loc ca aceşti bani să fie investiţi în sectoarele cu probleme: sănătate, educaţie, transportul în comun. În plus, conform agenţiei France Presse, citată de Agerpres, pe lângă virusul Zika, brazilienii se confruntă şi cu o epidemie de gripă aviară. Această gripă de tip A H1N1 a provocat în Brazilia 46 de decese în două luni, cu zece mai mult decât pe tot parcursul anului 2015.

Cu toate aceste probleme pe cap, nu este de mirare că brazilianul de rând este tot mai puţin interesat de evenimentul sportiv numărul 1 al anului. Dar organizatorii sunt convinşi că la competiţii nu vor exista locuri libere în tribune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb