BRD devine agent de plată pentru Depozitarul Central

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 8 iunie 2015

Depozitarul Central informează că BRD - Groupe Societe Generale a devenit agent de plată pentru instituţie, prin intermediul acestuia urmând să fie efectuate plăţi de dividende sau alte sume de bani, pentru emitenţii de instrumente financiare care vor desemna respectiva instituţie de credit drept agent de plată propriu.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil, emitenţii vor distribui dividendele şi orice alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare decontare şi registru.

"În contextul schimbărilor legislative recente, în urma cărora dividendele se vor distribui centralizat prin Depozitarul Central, lucrăm permanent la îmbunătăţirea acestui serviciu în scopul identificării de soluţii cât mai flexibile care să răspunda în cât mai mare măsură nevoilor emitenţilor şi acţionarilor. Începând cu acest an procesul se va desfăsura într-un mod mult mai eficient şi mai predictibil, nu vor mai exista reguli diferite de distribuire a dividendelor de la un emitent la altul şi va fi asigurat tratamentul egal al investitorilor. Aşadar, după reducerea recenta a comisioanelor aferente acestor operaţiuni, facem demersuri pentru creşterea numărului de agenţi de plată prin intermediul carora Depozitarul Central va distribui sumele de bani cuvenite acţionarilor, pentru a da posibilitatea emitenţilor să işi desemneze instituţia financiară pe care o preferă, pentru desfăşurarea acestor operaţiuni. Ne bucurăm să anunţăm extinderea colaborării foarte bune şi de lungă durată pe care Depozitarul Central o avea deja cu BRD - Groupe Societe Generale, într-o nouă direcţie, în scopul eficientizării serviciului de distribuire de dividende", a declarat Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central.

"Experienţa acumulată în decursul celor 14 ani de prestări servicii de distribuţie dividende, numărul important de clienţi, repartiţia teritorială a reţelei bancii precum şi know-how-ul insuşit de la Société Générale, ne-au permis să oferim servicii de calitate superioară şi să raspundem afirmativ celor mai exigente solicitări din partea emitenţilor şi acţionarilor acestora. Acest parteneriat cu Depozitarul Central reconfirmă angajamentul BRD - Groupe Societe Generale de a livra servicii de calitate şi de a contribui la dezvoltarea pieţei de capital", a declarat Bogdan Zurbagiu, director comercial BRD - Groupe Societe Generale Directia Titluri.

Distribuirea dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se va efectua astfel: pentru acţionarii care sunt clienţi ai unor intermediari participanţi ai Depozitarului Central, plata se va face prin intermediul Depozitarul Central şi al respectivilor participanţi; pentru acţionarii care nu au cont deschis la un intermediar, plata se va face de către Depozitarul Central, prin intermediul agentului de plată desemnat de către emitentul la care respectivul acţionar are deţineri, cu condiţia ca respectivul agent de plată să fi încheiat un contract în acest sens cu Depozitarul Central.

Serviciul de distribuire a dividendelor prin intermediul Depozitarului Central se adresează atât emitenţilor listaţi pe pieţele reglementate, celor tranzacţionaţi pe sistemele alternative de tranzacţionare, cât şi societăţilor care nu mai sunt prezente pe piaţa de capital, dar care sunt preocupate de asigurarea unui tratament corect şi egal al acţionarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb