BRD încheie un nou acord de parteneriat cu FEI pentru garantarea creditelor care finanţează proiecte sustenabile

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 august

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

BRD Groupe Societe Generale a încheiat un nou acord de parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI), pentru garantarea creditelor care finanţează proiecte sustenabile. IMM-urile şi Întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie vor putea beneficia de credite de până la 15 ani pentru finanţarea investiţiilor verzi, relatează News.ro.

"Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, BRD Groupe Societe Generale a încheiat un nou acord de parteneriat cu Fondul European de Investiţii (FEI), destinat sprijinirii întreprinderilor din România în tranziţia ecologică a activităţii lor economice", anunţă BRD.

Instrumentul financiar de Sustenabilitate reprezintă un produs de garantare de tip garanţii de portofoliu (RRF Sustainability Portfolio), ce se subscrie pilonului de instrumente financiare din cadrul PNRR şi vizează oferirea de suport în adaptarea companiilor şi proceselor de business la schimbările climatice şi tranziţia verde, cu impact major asupra calităţii vieţii si contribuind semnificativ la obiectivul Uniunii Europene de atingere a neutralităţii climatice până în anul 2050.

"BRD este pregatită să îşi folosească experienţa în procesul de transformare durabilă a economiei, fiind un sprijin în adaptarea companiilor româneşti şi a proceselor lor de business la schimbările climatice şi tranziţia verde", a spus Lidia Capmare, director al Departamentului Programe Europene şi Naţionale din cadrul BRD.

Prin instrumentul de sustenabilitate, banca are în vedere atingerea a două obiective principale: sprijinirea investiţiilor care contribuie la transformarea ecologică şi durabilă a economiei, sprijinind accesul beneficiarilor eligibili la finanţare bancară; sprijinirea investiţiilor care vizează îmbunătăţirea accesibilităţii serviciilor, produselor şi infrastructurii şi dezvoltării tehnologiilor de asistenţă, precum şi adaptarea infrastructurii întreprinderilor care să faciliteze accesibilitatea clienţilor şi angajaţilor cu dizabilităţi şi/sau funcţionalitate deficitară.

Astfel, IMM-urile şi Întreprinderile mici cu capitalizare de piaţă medie vor putea beneficia de credite de până la 15 ani pentru finanţarea următoarelor categorii de investiţii:

Investiţii verzi (atenuare schimbări climatice, adaptare la schimbările climatice, tranziţia la economia circulară, investiţii legate de impactul asupra mediului şi managementul durabil al resurselor naturale, protecţia şi refacerea biodiversităţii şi ecosistemelor);

Investiţii verzi în agricultură şi silvicultură;

Investiţii în servicii de accesibilitate socială

Datorită participării FEI la riscul de credit, condiţiile de creditare (dobânzi, avans, cerinţe de garanţii suplimentare, etc) sunt mai avantajoase decât cele standard.

BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 389 de unităţi. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2024, de 83,6 miliarde lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4922
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2248
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8431
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.3531

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb